Hjärteprojektet att skydda känslig ­bebishud blev en drömkollektion med lyxiga, men plånbokssnälla, barnkläder. Nu vill vi ha vuxenkläderna, Lisa!

Lisa Carrol

Ålder: 28.

Familj: Mannen Darius, tvillingdöttrarna Liv och Lilly, 3, sonen Marley, 1.

Bor: I Stockholm.

Gör: Designer med märket Livly, för 0–2 år och flickor upp till 8. Före detta basketproffs och finansanalytiker.

Sådan är jag: ”Som designer är jag färgglad och förhoppningsfull, jag hoppas ofta på olika modeller som jag kämpar med att få fram – 70 procent av idéerna blir pannkaka men 30 procent fungerar toppen och de blir våra bästsäljare! Som mamma är jag ganska laidback. Jag hade en massa förväntningar på hur jag skulle vara som mamma innan jag fick barn, men när man ofta är själv med tre små barn tänjerna man lite på reglerna. En glad mamma är en bra mamma! Men jag tror stenhårt på rutiner, det är jätteviktigt för oss som ibland reser i olika tidszoner.”

Livly fick sitt namn efter dina döttrar Liv och Lilly – vad tycker de om kläderna du gör?
– De älskar dem, de får vara med och titta på färger, måla och peka. Men hur kläderna kommer till är inte helt klart för dem, ”mommy baked this dress” kan de säga. Mina tvillingar är två helt olika personligheter, det syns tydligt i vår första kollektion. Den ena tjejen är som en liten prinsessa och den andra kan bara tänka sig att ha klänning om den är randig eftersom det finns vissa hockeylag med sådana dräkter.

Haha, hon vill klä sig som sin pappa (f d hockeyproffset Darius ”Kaspar the ghost” Kasparaitis som spelat både i NHL och ryska ligan)! Hur träffades ni egentligen?

– Jag spelade basket i USA, jag fick ett idrottsstipendium och pluggade internationell ekonomi. Vi träffades på en middag i New York där vi var de enda som ägde ett par träningsskor, alla andra där gick i högklackat och tyckte ”svettas, vadå?”. Efter det började vi träna lite ihop, springa i Central Park och sen blev det love, love, love!

Nu har ni hem i Stockholm, S:t Petersburg, New York och Miami, hur fungerar det?
– Hemma är egentligen New York och stället i Miami är ett sommarhus. Men när jag blev gravid med tjejerna kändes det skönt att ha familjen och vännerna nära så vi flyttade till Stockholm. När Darius spelade i Ryssland bodde vi fyra säsonger, sju månader i taget, i St Petersburg. Men nu är han ”pensionerad” och får vara ”stay at home-husband” här i Sverige.

För nu är det du som gör karriär, grattis! Hur fick du egentligen idén till Livly?
– När mina tjejer föddes var de pytte-pyttesmå, allergiska mot det mesta och fick en massa utslag hela tiden. Då fick jag nys om den fantastiska pima-bomullen som har långa fibrer, är extra mjuk och bra för känslig bebishud. Jag köpte hem några kilon, började sy till Liv och Lilly och på den vägen är det. Livly kommer också från barndomsminnen, min moster är sömmerska på Dramaten och hon och jag gjorde många drömkreationer till mig när jag var liten. Vi utgick från modeller i hennes gamla Voguetidningar från 40-talet, men la till pärlor, sidenband och mycket spets. Ibland såg jag ut som en vandrade julgran!

Vad jobbar du med nu?

– Vi tar fram kollektionen för höst/vinter 2012 och utvecklar funktionella ytterkläder, det är mycket tekniska frågor – ska de hålla för minus tjugo eller trettio, ska vi ha dun i dem, hur mycket? Och så tar vi fram kläder för alla fina killar och en serie med härliga mammakläder!