Foto: Illustration Therese Lundell

Annika Leone: ”Sexigaste dejten – flickpappan”

Är du singel och vet inte vilken typ du ska dejta? mamas Annika Leone har svaret: Flickpappan såklart!

Tydligen kan kärlek delas upp i tre faser – lusten, förälskelsen och kärleken. Och på samma sätt som dopaminet och närhetshormonet oxytocin kickar igång när man är kär så händer också annat i kroppen. I alla fall för mig.

Jag sa rätt tidigt till min pojkvän när vi träffades att det är som att mina äggstockar skriker ut hans namn. Lite skämtsamt, visst, men ändå, den biologiska längtan att föröka sig finns ändå i min kropp som en naturlig instinkt – och det är ändå så coolt hur ens kropp reagerar när man upplever en intensiv kärlek.

"Jag ser hur fantastisk han är tillsammans med sin dotter"

Och jag blev själv överraskad av hur jag kände när jag träffade Niklas. Det är nämligen första gången jag upplevt en så instinktiv och stark känsla av att vilja bilda familj med någon. Det känns helt självklart att göra det. I min hobbyanalys tror jag att det har att göra med att jag känner en sådan trygghet med honom och att jag vet att han skulle bli en så pass bra pappa till ett barn – vårt barn.

Och hur vet jag det? Dels för att jag känner honom och tycker att våra värderingar och uppfostringssätt är lika, dels för att jag ser hur han är tillsammans med sin dotter och med min dotter. Fantastisk helt enkelt.

Och det är något speciellt med tjejpappor. Jag tror nämligen att de är de bästa personerna man kan dejta/bli tillsammans med. Jag uppfattar att män som har flickbarn är mer engagerade i allmänhet, och speciellt i kvinnofrågor. Har man en dotter kan man inte sitta i soffan, peta sig i naveln och muttra att ”feminismen har gått för långt”. Det är helt orimligt att inte vara feminist om man har en dotter. Så tjejpappan är med i matchen – och det är för mig det sexigaste som finns!

"Pojkpappan påpekade att jag inte borde äta efterrätt utan tänka på hur min kropp ser ut"

Jag kan inte tänka mig något mer avtändande än någon som tror att en grabbig jargong, sexistiska skämt och att leka machoapa är något som vi kvinnor anser vara manligt och sexigt. Typ som när en kille jag gick på dejt med en gång sa att han tyckte att det var så värdelöst att ha en kvinnlig kollega och jag svarade ”du vet att jag är kvinna, va?”. Ridå. Ingen mer dejt med honom. Eller pojkpappan som påpekade att jag inte borde äta efterrätt utan tänka på hur min kropp ser ut. Dubbel ridå.

Så är du singel och ska ge dig ut på dejtingmarknaden? Mitt tips är att satsa alla dina pengar på en häst – det vill säga flickpappan (om du är hetero vill säga. Gillar du tjejer så grattis!). För mig är flickpappan den ultimata personen att dejta och bli tillsammans med. Varsågod för tipset!

Krönikan är publicerad i mama nr 6 2018. Den 17 juli finns nummer 7 i butik!

Foto: Hannah Hedin

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer