Foto: @anjaforsnor

Anja Forsnor: ”Jag vill föda smärtfritt, odramatiskt och lagom snabbt”

Veckans preggo är blivande tvåbarnsmamman, tillika livsstilsrådgivaren, ANJA FORSNOR som är i vecka 22: "Han kanske får heta Nutella."

Hur berättade du om graviditeten?

– Jag avslöjade den i min (och Alexandra Kamperhaugs, reds anm) podd ”Allt är bra med Anja & Alex”. Först teasade vi på Instagram så att man var tvungen att lyssna på avsnittet för att förstå vem av oss som var gravid. Blev väldigt kul! Sen la jag upp den klassiska gravidmagebilden på min Instagram. Vilken egoboost det är att avslöja en graviditet alltså, aldrig fått så många kommentarer och likes på en bild förut.

Läs också: Skönhetssnack med Anja Forsnor: ”Sömn är bästa investeringen för hälsan”

Anja Forsnor med dottern Lily – som snart blir storasyster. Foto: @anjaforsnor

Vad är du orolig över den här gången?

– Jag är varken speciellt orolig över graviditeten eller förlossningen, däremot inför den omtalade tvåbarnschocken. Hur ska man lyckas rodda två barn och samtidigt hinna jobba, sova och leva? Vår dotter har alltid sovit bra på nätterna och var en väldigt nöjd och enkel bebis så är ganska rädd att vi kommer få igen för det nu.

Om du skulle döpa din bebis efter din största craving, vad skulle han heta?

– Haha, då skulle han få heta Nutella. Det kanske får bli hans dubbelnamn?

"Visst är vi lika?" Foto: @anjaforsnor

Vilken är din första tanke varje morgon?

– Gud, huuuur kan det redan vara morgon?

Har du kört veto-kortet ”Hallå, jag kan inte/vill inte/får bestämma/orkar inte för att jag är gravid”?

– Inte än faktiskt men jag känner att det börjar bli dags att dra gravidkortet. Däremot har min kompis Alexandra dragit det åt mig några gånger så jag kanske måste lära mig av henne.

Vad längtar du mest efter att göra när bebisen tittat ut?

– Njuta av god mat igen! Just nu har jag ingen matlust alls och äter mest för att jag måste, saknar verkligen att vara sugen på mat och njuta av det.

Hot mama! I oktober 2017 gifte sig Anja med Marcus i Ramnäs utanför Stockholm. Foto: @anjaforsnor

Hur ska du föda?

– Gärna smärtfritt, odramatiskt och alldeles lagom snabbt. Min första förlossning gick hur bra som helst (jag kan till och med ha uttryckt ”vilken fantastisk förlossning!” sekunderna efter att hon låg på mitt bröst) så jag önskar mig gärna en repris av den. Men har samtidigt full respekt för att det kan bli precis tvärtom.

När känner du att din partner inte förstår dig?

– När jag är hungrig och grinig men inte vill äta något av det han föreslår. När jag drabbas av sådan tristess och rastlöshet och samtidigt inte vill göra något. När jag snäser av någon, oftast ganska förtjänt, för att jag inte orkar förklara eller vara trevlig.

Madeleine Bitici: ”Hoppas att jag får en miniorgasm på förlossningen”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!