En sol- och badresa till franska rivieran är familjens återhämtning.
En sol- och badresa till franska rivieran är familjens återhämtning.

Andrea Engsäll: "Jag är inte mycket för unisexinredning"

Tvåbarnsmamman och inredaren Andrea Engsäll, 34, är ett av de senaste tillskotten bland mamas bloggare. Här är hennes favoriter.

Vad kommer vi få läsa om i din nya blogg på mama.nu?– Mycket inredning och lite familjeliv. Min blogg handlar om glam och damm och livet däremellan.

Har du några favoritbloggar?– Jag läser alltid Sofi Fahrmans blogg och ibland tittar jag in på Pernilla Wahlgrens blogg. Hon skriver kul om sitt liv tycker jag.

Vilka är dina bästa inredningstips för att få ett trivsamt hem?– Att inreda till sig själv och inte tänka på vad andra tycker är snyggt eller vad som är modernt och trendigt. Ös på med personliga saker! Det är foton, minnessaker, kuddar, filtar och doftljus som gör hemmet sådär mysigt och personligt. Mina doftljusfavoriter är Ralph Lauren och Voluspa. 

Hur inreder du dina barns rum på bästa sätt?– Rummen är målade i vitt med flickiga och pojkiga detaljer. Just nu funderar jag på att tapetsera rummen för att öka myskänslan. Varken jag eller barnen är mycket för unisexinredning. De leker jämt tillsammans ändå, men nu kan leken bli mer uppdelad beroende på vilket rum de leker i.Vilken är din bästa inredningspryl till barnrummen?– Stora tubtrugs att ösa ner småprylar i. Det är verkligen att föredra: förvaring som barnen själva kan plocka undan i. 

Vad gör du och dina barn helst tillsammans? – Jag och mina barn älskar att baka tillsammans. Det är en aktivitet som tar lite tid och alla får hjälpas åt. Det är kul att hålla på i köket tillsammans och barnen gillar att röra ihop ingredienserna, mäta och blanda. När degen är färdig ska den både jäsa och vara inne i ugnen och det är pefekt. Då har vi tid att prata om det vi gjort och kanske rita av bakverket. Sedan är det såklart trevligt att njuta av det goda bakverket tillsammans också.

Vilket är ditt bästa resmål?

 

– New York för inspiration, franska rivieran för rekreation.

Ta mig till Andrea Engsälls blogg!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer