Grossessan: Cecilia Blankens gravidmodetips
Grossessan: Cecilia Blankens gravidmodetips

2008: Cecilia Blankens gravidmodetips

Bloggen Grossessan uppmärksammar snyggt gravida, och numer mamma till lilla Bonnie, Cecilia Blankens, nominerad till årets mama i kategorin årets bäst klädda mama.

Redaktören för Expressen Fredag, bloggande Cecilia Blankens, svarar på några gravidmodefrågor. Jag lånar en bild från hennes blogg där hon har skinnbyxor (!) på sig. Jag älskar kreativa gravidmodelösningar.

Vilket är ditt bästa gravidmodetips?
- Att inte se magen som ett hinder utan som en kul möjlighet att få vara lite kreativ och utveckla sin stil och sitt sätt att klä sig. Det här med att man måste ha mammakläder och bara springa på mammaavdelningarna och leta grejer är också ett dumt påhitt. Det kryllar av kläder som är som gjorda för gravida tjejer i butikerna!

Vad har du helst på dig just nu?
- En tight klänning med en lång, stickad väst över och så svarta, rejäla läderstövlar till det. I övrigt en skinnjacka, en stor sjal och en läderväska i portföljstorlek som får hänga ivid höften ungefär.

Vad tar du ogärna på dig som gravid? Har du några "no-nos"?
– Allt som på något sätt är så där gravid-självgott, som T-shirts med bebistryck, eller Britney Spears klassiska tröja med texten I have the golden ticket, och så en pil mot magen.

Har du gjort om några kläder själv för att passa gravidmagen?
– Nej, faktiskt inte, men jag använder kanske befintliga kläder på nya sätt. Storskjortor är inte direkt klänningar längre utan vanliga skjortar. Tights är inte något som göms utan fungerar som vanliga svarta brallor och så vidare,

Något som gjort dig positivt överraskad i gravidmodeutbudet i butikerna?
– Att det är så kul att klä sig när man är gravid. Men gravidmodeutbudet har jag faktiskt knappt närmat mig. Jag håller mig till vanliga kläder, eftersom det känns roligare helt enkelt.

Var det svårt att planera bröllopsklänning när du var gravid?
– Nej, faktiskt inte! Jag tror att min bröllopsklänning hade sett i stort sett likadan ut, även om jag inte varit gravid. Jag ville att den skulle vara kort och fluffig, så att det liksom blev ett som ett hav av tyg och tyll runt kroppen när man satte sig ner. Det var så jag ville att det skulle kännas, och så blev det också!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!