Stenfruktssallad med krämig getost

4 portioner

Du behöver: 20 körsbär, urkärnade och delade, plus några till garnering6 aprikoser, delade, urkärnade och skivade2 platta persikor (paraguayos), delade, urkärnade och skivade2 persikor, delade, urkärnade och skivade4 små plommon, delade och urkärnade1 näve röda eller vita vinbär½ dl fläderblomslemonad eller osötad äppelmust100 g krämig getost

Gör så här:1. Skär upp frukten och lägg den i en bunke. Ringla fläderblomslemonad över och rör om tills frukten har täckts runtom. Låt stå i 15 minuter så att frukten saftar ur. 

2. Lägg upp på ett fat och strö smulad getost över. Garnera med några hela körsbär eller färska fläderblommor, om det är säsong för dem.

Recept från boken "Green kitchen stories" av David Frenkiel och Luise Vindahl.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer