Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spanska vitlöksräkor

Spanska vitlöksräkor
Spanska vitlöksräkor Foto: © Chris Terry 2009

4 portioner

Du behöver:
600 g stora, råa räkor
4 msk olivolja
5–6 vitlöksklyftor
2 torkade chilifrukter
Havssalt och peppar
Bladpersilja
Citronklyftor

Gör så här:
Låt räkorna vara kvar i skalen eller ta bort huvud, skal och tarm men låt stjärten sitta kvar. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna. Lägg i vitlök, finhackad chili och en nypa salt och peppar. Fräs på medellåg värme i en minut, tills vitlöken fått svag färg. Lägg räkorna i pannan, öka värmen och fräs i 1 ½ minut per sida, tills de är ljust röda och ogenomskinliga. Lägg upp räkorna på ett varmt fat eller direkt på tallrikarna, ringla över oljan från pannan och strö över lite hackad persilja. Servera med citronklyftor och gott lantbröd. 

Recept och bild från Gordon Ramsays bok "Världens mat" (Max Ström).