Pysseltips: gör dina egna snygga barnkläder
Pysseltips: gör dina egna snygga barnkläder

Sommartips: Inspireras av vårt fina pyssel!

Äntligen ledig tid att bara lata sig. Eller så kanske det kliar i fingrarna? Låt dig inspireras av fina barnkläder du lätt kan pyssla ihop.

Ett förkläde eller en sommarklänning det väljer du själv

Världens bästa förkläde eller sötaste klänning gör du av nya eller gamla handdukar. Du kan även göra jättefina haklappar för bebisar. Om du köper nya handdukar kan det vara bra att tvätta och stryka dem innan du börjar så att de inte krymper.
 

Gör så här: Lägg handdukarna med rätsidan mot varandra. Nåla axlarna och sidorna, lämna sprund nertill. Vill du vara extra noga kan du tråckla ihop förklädet och prova den på barnet innan du syr ihop den. Handdukarna på bilden är från Almedahls och kan köpas på grangahuset.se.

Prima ballerina

Gör så här: Den gamla t-shirt vi använde såg trist ut, så vi kokade svart te i en kastrull och lät den ligga i en stund. Blir nästan som batik och ger en fin gammaldags känsla. Tvätta i maskin efteråt.Vik tyllen dubbel och klipp till rätt längd. Sy sedan i överkanterna med en vanlig sytråd och vecka tyllen. Nåla sedan på den veckade tyllen nertill på insidan av t-shirten, se till att den är jämnt placerad runt om. Sy sedan fast med stora sicksackstygn runt om. Sy minst två gånger för att det ska hålla.

Brodera

Gör så här: Rita motivet med en blyertspenna på plagget. Vill du brodera med ljus tråd på mörk botten kan du köpa en vit kritpenna i alla sybehörsaffärer eller på pan­duro.se.Vill du ha hjälp med stygnen kolla in brodera.nu. För att det ska synas och hålla är det bra att använda brodyrgarn, kan köpas på bland annat broderi-och-garn.se.

Att skriva eller rita något helt eget är sommarens melodi

Att måla på kläder kan barnen göra själva och de tycker ofta att det är kul att ha på sig något de själva skapat. Ni kan använda tygpennor, textilkritor, eller färg, och pensel som finns på slojd-detaljer.se. Vi gjorde också fina axelrosetter av sammetsband.

Indianlek, wow vilken skrud!

En riktigt praktfull fjäderskrud är ganska lätt att göra. Otroligt vackra fjädrar finns att köpa på pandurohobby.se. Vi använde ett paket fasanfjädrar, indianfjädrar i natur, samt naturfjädrar. För att få en gammal look färgade vi ett vitt bomullsband i te.Gör så här: Fjädrarna fäster du med vanligt lim, vi använde Karlssons klister. Börja med att fästa de längsta fjädrarna på bomullsbandet, låt dem torka. Ta sedan de kortare fjädrarna och limma emellan de första fjädrarna. Vill man öka hållbarheten, sy fast fjädrarna med vanlig nål och tråd. För att man inte ska se hur fjädrarna är fästa limma på några fjädrar på tvären över bandet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!