Sommartårta.
Sommartårta.

Sommartårta

En ljuvlig cheesecake toppad med drottningsylt.

DU BEHÖVER: 250 g digestivekex eller liknande50 g smör400 g färskost100 g socker2,5 dl vispgrädde, hårt vispad2 tsk vaniljsocker2,5 dl drottningsyltkakform med avtagbar kant

GÖR SÅ HÄR:Smält smöret i en kastrull. Bryt kexen i grova bitar innan du finmaler dem i matberedare, blanda i smöret. Tryck ut blandningen i botten på en kakform, fördela jämnt. Ställ i kylen för att stelna i minst 30 minuter.Mixa mjukost med socker till en fluffig smet och blanda i vispad grädde och vaniljsocker, häll blandningen i kakformen. Fördela sylten över kakan och ställ in i kylskåp, låt stå kallt i minst en timme före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!