Sommarfräsch hela långa hösten
Sommarfräsch hela långa hösten

Sommarfräsch hela långa hösten

Sommaren är kort. Precis som irriterande nog varigheten på din solbränna! Men här får du tipsen hur man förbli sommarskön hela hösten.

av Anna Björkman

EFTER EN - förhoppningsvis - vilsam sommar i solen är man nu på topp. Avslappnad, brunbränd, rätt snygg helt enkelt! Tänk om man kunde behålla den här solfräscha känslan ända in i hösten som tyvärr står och bankar på dörren.

mama tog hjälp av toppsnäckan och tillika hår- och makeupartisen Jessica Johansson , 31, för handfast hjälp i ärendet.

Jessica vet inte bara ungefär allt om skönhet, hon är ett sådant sommarfan att hon till och med använder produkten "Sea breeze" för att kunna sporta salthavsvattenhåret året om!
- Jag tycker det är snyggt att ha det där frissiga, säger Jessica  medan ettåriga dottern Linn arbetar intensivt på att böja skalmarna på mammas Stella McCartney-solglasögon.
- Svettig, bronsig bränna och frissigt hår....

Huvudregeln, säger Jessica , för att behålla brännan länge är att noga smörja in sig med solskyddskräm.
- Skrubba hela kroppen, använd solskyddsfaktor. Bättre för mycket än för lite, det värsta du kan göra är att bränna dig.

Oavsett om du tappar lite bränna i början, får du ändå den här lystern.

Sommarrädda kroppen så här!

BENEN: FUSKA DIG TILL DEN SPECIELLA GLANSEN"
Jessica: "Smörj ordentligt. Har du solat med solskyddsfaktor och inte bränt dig har du bättre grund, och färgen räcker längre. Sen finns det produkter man kan använda för att fuska sig till lyster, färg och glans och behålla den där intensiteten."

FÖTTERNA: "DRÄNK DEM I OLIVOLJA"
Jessica: "Det är smörja, smörja, smörja som gäller. Jag har ett jättebra tips: Ta ett fotbad. Fila fötterna. Trä över varsin plastpåse med olivolja, dränk fötterna så de simmar i oljan. Sitt så i 20 minuter, då blir de som babyfötter."

BARNEN: "SOLHATTEN PÅ"
Jessica: "Skydda! Solhatt, smörj in. De får en otrolig lyster ändå!"

HÄNDER: "ABSOLUT INGET GLITTER"
Jessica: "Värm lite, lite olivolja i tio sekunder i mikron. Massera oljan på nagelbanden, så de mjukas upp. Sen tycker jag alltid att det är fint med ljusrosa nagellack. Det tar bort det gula på naglarna och ser alltid somrigt och fint ut. Absolut inget glitter den här säsongen! Det känns inte så modernt."

HÅRET: "TOPPARNA BEHÖVER ALLTID MER FUKT"
Jessica: "Håret förändras absolut på sommaren. Framförallt färgat hår blir väldigt matt . Då är det jättebra med en massa fukt och gärna ett färgbevarande shampo. Jag använder både balsam och inpackning. Tänk på att inte ha inpackningen ända in i hårbotten, då kan håret bli väldigt fett. Håret där är heller ofta inte lika skadat som det som kommer ut. Topparna behöver alltid mer fukt.!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!