Sommarfavoriter för lyxfikat
Sommarfavoriter för lyxfikat

Sommarfavoriter för lyxfikat

Sitta ute och storfika, kan det bli mer svensk sommar? Nä, just det. Här är favoritrecepten som lockar fram solen, ovasett väder.

CHOKLADTOPPADE HALLONMUFFINS

Foto: fabian björnstjerna

12-14 stycken

DU BEHÖVER:
1,5 dl Milda Classic
2,5 dl socker
2 ägg
1,5 dl Milda Visp
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1 dl riven choklad
2,5 dl hallon

Topping:
4 msk Milda Classic
4 dl florsocker
100 g Crème Bonjour Naturell
0,5 dl kakaopulver

Garnering:
0,5 dl hallon
0,5 dl riven vit
choklad

GÖR SÅ HÄR:
Vispa Milda Classic med socker till poröst skum. Tillsätt äggen ett i taget och rör till en smet. 

Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt och vänd ner i smeten tillsammans med Milda Visp. Rör snabbt om lite till så att en jämn smet bildas. 

Blanda ner hallonen och den rivna chokladen i smeten. Fördela i 16 stora eller 24 mindre muffinsformar. 

Grädda i ugnen på 200°C, 15–20 minuter beroende på storlek. 

Rör ihop toppingen och bred ut över varje muffins när de svalnat. Garnera med hallon och riven vit choklad.

SOMMARPAVLOVA

Foto: fabian björnstjerna

10 portioner

DU BEHÖVER:
6 äggvitor
2 tsk citronsaft
3 dl socker
1 tsk Maizena

FYLLNING:
2,5 dl Milda Visp
2 tsk socker
0,5 liter björnbär eller andra bär

GÖR SÅ HÄR:
Vispa äggvitor till hårt skum, häll i citronsaften under tiden. 

Tillsätt försiktigt socker och Maizena. Bred ut smeten över en plåt med bakplåtspapper så att den bildar en rund yta, cirka 26 cm i diameter. Gör kan­terna lite högre än mitten. 

Ställ in i ugnen på 100°C och grädda maräng-­botten i cirka 90 minuter med en liten springa i ugnsluckan. Låt svalna. 

Vispa Milda Visp med socker och fyll marängbotten. Garnera med bär.
 

SMULPAJ MED PÄRON OCH MANDEL

Foto: fabian björnstjerna

4 portioner

DU BEHÖVER:
4 päron
0,5 dl socker
1 msk Milda Classic till formen
Deg:
2 dl Milda Classic
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
60 g mandelspån
2 dl havreflingor
1 tsk vaniljsocker
1 tsk mald kardemumma
2,5 dl Milda Vanilj Visp till servering

GÖR SÅ HÄR:
Tvätta och tärna päronen, blanda med socker. Smörj en ugnsform, lägg i blandningen. Sätt
ugnen på 200 °C och ställ in formen.

Rör ihop smuldegen. Strö degen över päronen i formen och fortsätt grädda i 20 minuter till. Servera med Milda Vanilj Visp.

RABARBERGUBBSKOMPOTT

Foto: fabian björnstjerna

DU BEHÖVER:
0,5 kg rabarber
1 l jordgubbar
4 dl socker

0,5 dl vatten
2,5 dl Milda Vanilj Visp till servering

GÖR SÅ HÄR:
Skölj frukten. Skär rabarbern i småbitar och dela jordgubbarna.

Låt sockerlagen koka upp i en kastrull i cirka 5–10 minuter. 

Tillsätt frukten och koka i cirka 5–10 minuter. Rör inte om (då kan bitarna gå sönder). För över kompotten i rena, upphettade burkar med hjälp av hålslev och slut omsorgsfullt. 

Häll upp i glas precis före serveringen och toppa kompotten med Milda Vanilj Visp. Garnera med en halv jordgubbe.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!