När infaller halloween? Jo, redan nu på onsdag den 31 oktober faktiskt. mama reder ut vad du behöver tänka på inför firandet och alla eventuella spökbesök.

N

är är det egentligen Halloween? Ska vi vara traditionella infaller halloween ALLTID den 31 oktober, oavsett veckodag. Nu när den amerikanska högtiden har blivit stor även här i Sverige har många av oss satt sin egen prägel på den. Detta gör att det råder stor förvirring bland föräldrar som inte vet när det är dags att klä ut barnen till spöken för att tigga godis av grannarna.

För även om halloween 2019 är på en torsdag, den 31 oktober, är det många som gärna väntar till helgen med att gå bus eller godis (orka ha sockerstinna kids mitt i veckan liksom?!). Det kan alltså vara bra att förbereda sig med en godisskål såväl på onsdag som fredag och lördag.

För att komma i rätt halloweenstämning kan man passa på att pyssla och göra halloweengodis.

halloweenmat-barnkalas

Kokt finger, någon?

Saker att tänka på inför halloween

  • Vill du ha besök – ställ ut en pumpa eller pynta med något annat kusligt så att barnen vet att det är okej att knacka på. Här finns massa lagom kusligt pynt att gå loss på.
  • Preppa med massor av godis. Gärna med papper på för att undvika barnbaciller.
  • Vill du vara säker på att dina barn får något i sina godishinkar – fråga i grannskapets eventuella Facebookgrupp när det är okej att komma. Annars, satsa på 31 oktober, då kan ingen klaga eftersom det trots allt ÄR den riktiga halloweendagen.
  • Vill du INTE ha besök – släck alla lampor!

Om ni inte har planerat outfit ännu kan ni välja att skapa egna:

Halloween diy klader barn gorasjalv 2

Här finns mer inspiration till att göra egna halloweenkostymer.

Om ni inte känner er pyssliga går det förstå även att köpa:

Halloween drakter barn shopping

Här finns halloweenkostymer att köpa.