Snälla sluta ring mig!

Skriver för att få ur mig lite frustration och ledsenhet. Har idag gått två veckor över tiden på min första graviditet. Är tjock och orörlig som en sjöko och händer och fötter värker då dom är sprängfyllda med vatten. Jag hoppas varje minut att jag skall börja få värkar och övertolkar minsta magkurr. Jag känner mig fruktansvärt orolig över min bebis som jag tycker rör sig mycket mindre och har ringt MVC ggr flera. Har fått tid för överburenhetskontroll imorgon på det stora sjukhuset. Framförallt annat just nu försöker jag att aktivera mig, tänka positivt och inte älta detta varje sekund, för då skulle jag hoppa ut genom fönstret, men vad händer? I två veckors tid har det dagligen, ja flera ggr dagligen ringt arbetskamrater, släkt, ytliga bekanta (mina nära vänner ringer inte för dom vet hur dåligt jag mår och att jag vill vara ifred) och frågat mig om jag fått barn än? Hur är man funtad när man ringer ett sånt här samtal? På vilket sätt tror man att jag skall må bättre av denna telefonterror? Tror människor på fullaste allvar att jag skulle försöka undanhålla dom informationen att jag fått barn när jag får det? Jag fattar verkligen ingenting! Det värsta är att jag känner att drivkraften för dom att ringa inte är ett genuint intresse över hur JAG faktiskt mår, utan ren och skär skvallrig nyfikenhet.

Min bästa väninna som fick barn för tre månader sa uppmuntrande: Vänta bara tills barnet är fött! Då tas det absolut ingen hänsyn till dig längre, för folk är så äckligt nyfikna. Hon berättade att i princip hela hennes släkt hade anlänt samma dag (ja,du läste rätt) som hon kom hem från BB trots att hon tydligt sagt att hon och maken ville vara ensamma några dagar med bebisen. Snälla, ge blivande/nyblivna mammor lite rum att andas på. Ring inte och telefontracka någon som gått över tiden, det är illa nog som det är för henne.

Nu har jag stängt av samtliga telefoner och det känns jätteskönt. Hur handskades ni med detta? Hur sur får man vara mot anhöriga/vänner? Alla tips tas tas tacksamt emot.

Tack MAMA för en fantastisk tidning.