4 x smaskiga röror

Det bästa på grilltallriken är såklart alla de goda tillbehören och rörorna. Här är fyra busenkla, men ack så smaskiga, röror att servera till det grillade.

COLESLAWDU BEHÖVER:1 vitkålshuvud 1 msk nigellafrö

DRESSING:5 msk majonnäs 5 msk crème fraiche (18%) eller  avrunnen grekisk yoghurt (10%) 1 tsk dijonsenap Saften av ½ citron ½–1 msk rörsocker Salt Nymald vitpeppar 

GÖR SÅ HÄR:Skär kålen i fina strimlor. Rör ihop dressingen. Strö över nigellafrö (även kallat black seed eller lökfrö). 

YOGHURTDIPP MED FÄRSK GETOST OCH MYNTADU BEHÖVER:2 koppar grekisk yoghurt (10%) 100 g färsk getost 1 handfull gröna myntablad Salt och peppar 

GÖR SÅ HÄR:Mosa getosten, blanda med yoghurten och de hackade myntabladen. Krydda med salt och peppar.

PICO DE GALLO DU BEHÖVER:10 små tomater, grovt hackade4 salladslökar, finhackade 3 serranochili, finhackade 4 vitlöksklyftor, krossade och hackade 1 msk gröna pistagenötter, hackade Saft av 4 limefrukter 1 dl god olivolja 1 tsk flingsalt Nymald peppar

GÖR SÅ HÄR:Blanda alla ingredienserna i en skål strax före servering. 

TOMATKOMPOTTDU BEHÖVER:2 kg mogna tomater 4 lökar 150 g farinsocker Peppar 1,5 dl äppelcidervinäger 1 liten tub tomatpuré 

GÖR SÅ HÄR:

 

Dela lök och tomater i klyftor och lägg dem i en kastrull med övriga ingredienser. Låt koka upp och sjuda i 30 minuter tills allt är genomkokt. Rör till en slät kräm. Smaka av med socker, vinäger och salt (doseringen beror på tomaternas egen sötma). Häll upp i glas.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!