mamas komplimangkonverterare

”Hjälp vad du ser trött ut, stackars dig”, säger din kompis omtänksamt. Eller vänta lite, var det en förtäckt förolämpning? Varsågod, här är mamas ovärderliga komplimang-converter!

Din kompis säger: ”Vad härligt bohemiskt ni har hemma, jag önskar att jag också kunde slappna av lite.”Det betyder: ”Men herregud hur det ser ut, jag fattar inte hur du kan bjuda hem folk i den här röran. Om jag någonsin sjunker till den här lättjenivån, skjut mig genast.”

Din kompis säger: ”Här syns det verkligen att det bor nån, det är så befriande tycker jag.”Det betyder: ”Hur svårt kan det vara att åtminstone dammsuga!?” 

Din mamma säger: ”Jag vill inte lägga mig i, men ska ni inte överväga privat dagmamma ändå?”Det betyder: ”Jag vill lägga mig i och det tänker jag göra också.”Din svärmor säger: ”Så Olle ska vara hemma med bebisen medan du jobbar? Tänk vad tiderna förändras ändå.”Det betyder: ”Jag visste hela tiden att han inte borde ha gift sig med dig. Vad är det här för dumheter?”

Din mammagruppskompis säger: ”Oj vilken fin sittvagn, jag visste inte att man fick ha en sån när man är så liten.”Det betyder: ”Jag skulle också ha råd med en sån men eftersom jag älskar mitt barn och inte vill ge hen nackskador kan jag till skillnad från dig kontrollera min vagnshoppinghysteri.”Din tidigare kollega säger: ”Vad skönt att du har börjat äta igen! Jag blev riktigt orolig för dig ett tag.”Det betyder: ”Haha, jag visste väl att du inte skulle kunna leva på Keso resten av livet, där ser du hur det känns när allt sitter åt.”

Din gamla mellanstadielärare säger: ”Tänk att du blev läkare! Det visste jag väl att det skulle gå bra för dig.”Det betyder: ”Har du blivit inkvoterad på nåt sätt? De måste vara desperata efter folk inom vården.”

Din kollega säger:

 ”Men det var ju en riktigt bra idé!”

 

Det betyder:

 ”Äntligen säger du nåt vettigt. What took you so long?”

Din förskolepedagog säger: ”Jaha, du kommer redan fyra, vad trevligt.”Det betyder: ”Det är för övrigt den tid du har fyllt i att du ska komma så man kan ju undra varför du bara lyckas en gång av fem.”

Din bvc-sköterska säger: ”En livlig flicka, minsann.”Det betyder: ”Vi skulle vilja göra en adhd-utredning väldigt snart.”

Din mormor säger: ”Tänk vad de tjatar om bantning nuförtiden, det är ju inte riktigt klokt.”Det betyder: ”Du har lagt på hullet, lilla gumman.”

Din kusin säger:

 ”Det är ju som i en italiensk film här, vilken härlig middag.”

 

Det betyder: 

”Dina barn har sämre bordsskick än mina katter.”

 

Din frisör säger:

 ”Jag tror att du skulle passa i blonda slingor i en varm, gyllene ton.”

 

Det betyder: 

”Du är gråhårig.”

Din kollega säger: ”Ta det lite lugnt nu i början och känn ingen press, det är ju en stor omställning att komma tillbaka efter mamma­ledigheten.”Det betyder: ”I din frånvaro har jag tagit över alla dina roliga arbetsuppgifter så du kan väl ägna dig åt de tråkiga ett tag.”

Din kompis säger: ”Jag har rensat ur min garderob, vill du ha en kasse jättefina kläder?”Det betyder: ”De var hur heta som helst för tre år sedan men du som inte är så trendmedveten märker nog ingen skillnad.”Din före detta pojkvän säger: ”Så du har blivit mamma nu, grattis!”Det betyder: ”Du kastade en blomkruka på mig sist vi sågs, tro inte jag har glömt det. Må alla högre makter beskydda de där stackars ungarna.”Din gynekolog säger: ”Jamen, det här har ju läkt riktigt fint.”Det betyder: ”Fast som innan blir det förstås aldrig, det hoppas jag du fattar.”

Din granne säger: ”Vad modigt att låta en barnflicka ta hand om barnen så mycket när de är så små.”Det betyder: ”Skäms! Du borde själv ta hand om dem.”

Din kompis säger: ”Åh, ni äter alltid så nyttigt, jag önskar att vi kunde vara lika duktiga.”Det betyder: ”Säger du ordet ’sockerberoende’ en gång till så slänger jag ut dina kokta ägg genom fönstret.”

Din radhusgranne säger:

 ”Vad roligt med nya grannar, välkomna hit! Jag undrar om ni hör oss genom väggen när vi är uppe sent eller spelar musik? Det kan ju vara lite lyhört här och vi vill absolut inte störa.”

 

Det betyder:

 ”Ert barn skrek oavbrutet mellan ett och tre i natt. Vi är fruktansvärt irriterade och hoppas att ni snart köper villa.”

 

Ditt barns fotbollskompis mamma säger:

 ”Elvira älskar att vara hemma hos er, för då får hon alltid pannkakor och det är hennes favoritmat.”

 

Det betyder:

 ”Äter ni verkligen pannkakor VARJE kväll? Jag är förbluffad.”

Din kompis säger: ”Tack för i lördags, det är så roligt när man kan träffas lite spontant så där – det måste inte vara så stor stor grej att bjuda hem någon.”Det betyder: ”Även om jag personligen hellre skulle ställa in middagen än bjuda på pizza från frysdisken.”

Din pappa säger: ”Det är otroligt vad Victor har kommit igång med att prata.”Det betyder: ”Om han inte är tyst snart tar vi nästa tåg hem.”

Din gamla kompis säger: ”Jag är så impo­nerad av att du har börjat springa, jag borde också komma igång med träningen. Du kan bli min coach!”Det betyder: ”Snälla, sluta tjata om Nordic military training.”

Ditt barns bästis mamma säger:

 ”Vad skönt att inte dina barn har så många aktiviteter, ibland tycker jag att vi bara stressar runt  ...”

 

Det betyder: 

”Ni är lata. Era barn kommer aldrig att bli hockeyproffs.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!