Foto: janssen fotografie

Scones med mascarponegrädde och rostad müsli

Scones med mascarponegrädde och sylt

4 personer

Du behöver:250 g mjöl2½ tsk bakpulver½ tsk salt50 g smör1 påse vaniljsocker2 msk socker¾ dl mjölk1 ägg1 dl vispgrädde½ dl mascarpone ½ burk hallonsylt

Gör så här:

 

Sätt ugnen på 225 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Häll sedan på vaniljsockret och sockret. Skär smöret i små delar och blanda ner det i bunken. Vispa ägg och mjölk, men spara ½ deciliter av blandningen till penslingen. Resten rör du med mjölblandningen och gör det till en jämn deg. Kavla ut degen till åtta små bollar som du lägger på plåten och penslar. Bullarna ska gräddas i ugnen cirka tio minuter tills de har blivit gyllenbruna. Låt bullarna svalna på ett galler. Vispa grädden och tillsätt mascarponen. Servera med hallonsylt och gräddblandningen.

Rostad müsli och mynta

Du behöver:50 g havregryn (och kanske lite kruskakli!)50 g mandel125 g yoghurt3 msk honungGör så här:Sätt ugnen på 200 grader. Blanda havren, mandeln och honungen i en skål. Fördela jämnt på en plåt och grädda i ugnen cirka 15 minuter. Efter 10 minuter skakar du plåten så att blandningen får färg på andra sidan. Låt svalna för att sedan servera med yoghurt. Toppa gärna med färska frukter och lite mynta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer