Sanna Lundell: Min ena hjärnhalva är 9 år, den andra är 32"
Sanna Lundell: Min ena hjärnhalva är 9 år, den andra är 32"

Sanna Lundell: Min ena hjärnhalva är 9 år, den andra är 32"

Sannas krönika. Å ena sidan är det jättemysigt att ha tre katter sittandes i fönstret. Å andra sidan är det inte så lockande att städa kattlådan.

Min hjärna är uppdelad i två halvor, det vet jag ju sedan någon biologilektion för sisådär 100 år sedan. Det är bara det att mina hjärnhalvor verkar vara felkonstruerade. Här finns inga höger- och vänsterhalvor med kreativitet och logik och sånt, det är i stället den lilla nioåringen och 32-åringen som brottas mentalt med varandra mellan synapserna och vill pådyvla varandra sina respektive verklighetsuppfattningar.

Den lilla nioåringen är fetoptimist. Hon har ingen koll på tiden, besitter en övertro på sin kapacitet och tror på fullt allvar att ALLT är möjligt. Hon vet ingenting om stress, utmattning, blodsockerfall, sömnbrist, tristess, och sånt annat vuxet krux. Hon vill bara köra på, njuta och ha kul. 

Vill man ha en katt så surfar man in på blocket – och vips har man tre missar för det verkade ju vara så synd om varenda liten stackars sötnos där på nätet. Är man sugen på soft strandliv så köper man helt enkelt en sista-minutenresa till Goa på kredit utan en tanke på kolera, vaccineringar, giftspindlar, hajar, och annat skrämmande. Tjatar familjens verkliga nioåring om två marsvin så hurrar mitt inre barn inombords och planerar redan för en kull ungar frampå vårkanten!

Det är då 32-åringen - som ärligt talat mer känns som en tråkigt rationell 72-åring -griper in och säger stopp med hänvisning till burstädningar, kloklippningar, obefintliga marsvinsvakter, SEX års ansvar, marvinets bristande förmåga att bli supertama, mm mm mm. 

32-åringen gör allt för att hindra nioåringen, stoppa henne i säng, skriva to do-listor, planera nästnästa års sportlovsresa, dammsuga samma dagar varje vecka, äta mat på bestämda tider och STYRA undan alla stressmoment som nioåringen försatt oss i.

Och sådär hålls det på därinne i den grå fettmassan. En ständig kamp. Mellan lyckan att få se tre katter plötsligt sitta i fönstret, kontra tristessen i att plocka upp samma katters stinkande bajskorvar ur en låda kattsand. Mellan det underbara i att låta sina ungar få allt som man själv ville ha när man var liten, och ansvarsbördan, stressen i att se två små marsvin plötlsigt bli 15. Kampen mellan Pina Coladan på plajan och upplevelsen av tre jetlagade barn som blir bitna av skorpioner, har diarré och längtar hem.  
 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!