Sanna Lundell: "Det finns inget gulligare än 1,5-åringar"
Sanna Lundell: "Det finns inget gulligare än 1,5-åringar"

Sanna Lundell: "Det finns inget gulligare än 1,5-åringar"

Sannas krönika. Minstingen är 18 månader och finns det egentligen någon bättre ålder? Det tycker inte Sanna Lundell.

Nu har min lilla minsting levt i exakt 18 månader. Och just nu, i precis den här åldern, är jag som mest kär. Alltså, det finns absolut ingenting gulligare än 1,5-åringar. Jag har så mycket naw-känslor i mig och ståpäls och gulletårar i ögonen så att det inte är klokt. Det är något med formen, med rörelserna, med deras extrema smartness som precis tagit sig uttryck som bara får det att explodera av gullighet inom mig.

Och då ska ni veta att jag är en hårdför kvinna. En kattunge imponerar föga, bebisar är väl så där halvgulliga, det ska till en hundvalp med extremt stora tassar, mycket hängig hud och sötledsna ögon för att få mig att luta huvudet åt sidan och förlora mig i sweetnessheaven. Nu är jag där dagligen. Som att befinna sig med en starwarsbjörn dagarna i ända.

Ingenting är svårt. Inget är komplicerat. Bara enkelt, klart, tydligt och roligt. Vill man ha en kaka så pekas det på kaburken och hojtas lite ”me, me, me” Antingen går man lillungen till viljes och får ett kakmonster som springer till kakburken i tid och otid. Eller så trollar man bort burken och säger ”borta”. Kakorna är slut. Och detta accepteras. Då får man väl ta en riskaka i stället då, tänker 1,5-åringen och rotar fram paketet i skafferiet. (sen är det kanske en annan ton i skällan när man glömt att trolla bort smöret, för smör ska det vara, till både det ena och det andra.)

Vill han inte ha på sig overallen så kan man alltid göra om den annars så galet kampinbjudande aktiviteten till en tittutlek. ”Vaaaar är foten”? säger man bara och skrattar som en dåre, och genast hakar 1,5-åringen på. Det är gott att leva. Allt är ju kul. Och det som var tråkigt, det har jag glömt. För inte ska man ägna sig åt ältande inte, nej kul ska det vara!

För att inte tala om den myskvot 1,5-åringen kräver. Det ska pussas och klappas och kramas och liggas nära väldigt väldigt mycket. Törstar du efter närhet, häng med en 1,5-åring en dag och du blir garanterat mätt. Tack gud att jag fick umgås med 1,5-åring just den här vargavintern. Det har lyst upp mitt mörker. Värmt mitt frusna hjärta bättre än alla varma bad i världen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!