Så vill andra mammor ha sex
Så vill andra mammor ha sex

Så vill andra mammor ha sex

Småbarnsmammor är mer frigjorda än någonsin: 38 procent har sex med ­bebisen sovande i samma säng. Var tredje mamma har porrsurfat och lika många har en dildo.

Tror du att de rufsiga koalabjörnsmammorna som du möter på dagis bara har blöjor och kräksjuka i tankarna? Och inte speciellt mycket sex? Då gissar du fel. Den rödmosiga, heta sanningen är att hälften av alla blivande mammor har sex under hela graviditeten (49 procent), enligt mamas rykande färska sexundersökning. Lusten finns där även sen bebisen pluppat ut, 60 procent av mammorna vill ha sex en eller ett par gånger i veckan (men bara 38 procent har sex så ofta i verkliga livet). 

Allt fler mamelitor piffar upp sexlivet på olika vis. Yngre mammor, upp till 29 år, är extra uppfinningsrika. Men bara 4 procent säger att en porrfilm är det de tänder mest på, fortfarande är en naken nyduschad kropp det som flest mammor går igång på.

KINKY

Var tredje mamma säger att hon har en dildo (och 43 procent av mammorna som är upp till 29 år har det). Var femte mor använder vibrator (22 procent) och stimulerande olja (20 procent) i sängen. Nästan var tredje mamma har porrsurfat (28 procent) och en lika stor andel har inget emot att deras man porrsurfar, möjligen kollar föräldrarna in naket på datorn ihop när lillen somnat. 

Ju yngre mor, desto mer open-minded verkar det som, nästan varannan (42 procent) av de yngre mammorna har varit ute på porrsajter medan ”bara” var femte 40-plus-mamma har varit det. 

Ett annat exempel på att kinky sex är en generationsfråga är att hela 23 procent av de yngre mammorna har handklovar som sexleksak men att bara 3 procent av 40-plus-mammorna har det. 

Men alltför avancerat ska sexäventyret inte vara: Ögonbindel är inget för mödrarna. Inte heller att fotografera under akten, besöka swingerklubbar eller ha gruppsex. 

Ännu en het nyhet är att 39 procent av de andra morgonsåsiga mammorna du möter på dagis har haft analsex, oavsett ålder.

FANTASIER OCH DRÖMMAR

Mer än varannan mamma tänder på andra män än sin egen (56 procent), och var fjärde (23 procent) tar det ett steg längre: De fantiserar om andra män när de har sex med sin partner. Och småbarnspappan Mikael Persbrandt kan faktiskt vara hunken som de drömmer om. Han toppar i alla fall kändislistan över män som mammor vill ha sex med. Fotbollsproffset Fredrik Ljungberg är en annan darling man mer än gärna vill krypa ned mellan lakanen med, och Matte Carlsson från tv-programmen ”Bygglov” och ”Let’s dance” och artisten Andreas Johnsson är andra hetingar. 

Och apropå fantasier, säg inte att kvinnodominerade dagis eller mödravårdscentralen är sexfria zoner: Ganska många, i alla fall bland de yngre mödrarna (16–29 år) har sexuella fantasier om andra kvinnor (37 procent). 

Men högsta prioritet är ändå inte sexet, långt därifrån. För på frågan ”vad drömmer du om i sommar?” svarar majoriteten (40 procent) ”en solig svensk sommar”. Bara 2 ynka procent önskar sig ”ett bättre sexliv”.

21% Mikael Persbrandt, skådis.
13% Fredrik Ljungberg,
fotbollsproffs, och Måns Zelmerlöw, artist.
9% Matte Carlsson, ”Bygglov”
och ”Let’s dance”.
7% Andreas Johnsson, sångare.
6% Jonas Karlsson, skådis.
5% Zlatan Ibrahimovic, fotbollsproffs.
4% Michael Nykvist och Peter Stormare, skådisar.
3% Henke Larsson, fotbollsproffs, David Hellenius, programledare, Sigge Eklund, författare, och Paulo Roberto, program-
ledare och kokboksförfattare.
2% Carl-Einar Häckner, trollkarl.
1% Howlin Pelle Almqvist, musiker, Kristian Luuk, programledare, Ola Salo, sångare, och Carl Philip, prins.
0% Fredrik Reinfeldt, stats-
minister, Börje Salming, före detta hockeyproffs, samt Kungen. 

VERKLIGHETEN

Drygt hälften av de svenska mammorna tycker att sexlivet har blivit sämre sedan de fått barn (53 procent). De menar antagligen att sexet sker för sällan, inte som i de heta ungdomsåren, innan bebis. Idealet för de flesta (60 procent) är att hamna i sänghalmen en till två gånger i veckan, men det blir mer sällan (någon gång i månaden för de flesta, alltså vart tredje föräldrapar). 

Det mammorna tänder mest på är en naken nyduschad kropp och en romantisk middag (cirka var tredje kvinna får glansig blick vid tanken på dessa härligheter). Bara 10 procent får gåshud av att pappan varit duktig och till exempel städat. 

Och när mamma är sugen på sex, då är det med tradionella kyssar och smek som pappan lockas, 84 procent förför sina män så. 30 procent lockar med sexiga under-kläder och 20 procent med en romantisk middag. 12 procent satsar på oljor och massage (flera svarsalternativ fanns). 

Nästan hälften av päronen har haft sex genom hela graviditeten. Och att ha sex för att få igång värkarbetet, en färdknäpp, är något som också nästan hälften (47 procent) av mammorna testat.

Men sen när bebisen väl är ute, verkar mammas lust avta. Då uppger 80 procent att det är mannen som ta initiativet till sex. Och hela 63 procent av morsorna, oavsett ålder, har haft sex någon gång ibland eller ofta fast de inte vill. Bara 7 procent av mammorna har varit otrogna sen de fick barn, västerprasslande Jude Law är alltså i ett litet mini-sällskap. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!