Foto: Liderina

Så många svenska småbarnsföräldrar kollar favoritserien på toa!

Händer det att du också stannar en extra stund på toa för att hinna kolla ikapp din favoritserie? Du är inte ensam!

Att hitta tid till favoritserien är inte helt lätt som småbarnsförälder. Och vill man veta hur det går i "Orange is the new black" gäller det att vara uppfinningsrik för att kunna titta.

Därför är det kanske ingen överraskning att 73 procent av alla småbarnsföräldrar smygstreamar på toaletten (skenbajsning, någon?!).

En färsk studie från Netflix har tittat närmare på europeiska småbarnsföräldrars streamingvanor, och tre av fyra svarar att de behöver minst en timme egentid per dag. För dem handlar egentid främst om att få tid till att träna, träffa vänner, äta ute eller streama sin favoritserie eller film.

Bland de som smygstreamar gör 78 procent det minst en gång i veckan och en fjärdedel minst en gång om dagen. Dock erkänner var fjärde förälder att de skäms över sitt smygstreamande (vilket vi absolut inte ska behöva!).

Att smygstreama är enligt undersökningen ett sätt för föräldrar att få en paus från sina dagliga rutiner och för att känna sig mindre stressade, men det gör också att de har mer att prata om med sina vänner och kollegor och att de känner sig uppdaterade på populärkultur.

Den plats svenska småbarnsföräldrar helst smygstreamar på är på toaletten, men det händer även att vi sitter kvar i bilen en stund extra, eller säger till barnen att vi är sjuka!

Hand upp alla som kan skriva under på detta!

Ett annat sätt att få egentid är att följa med mama på spahelg i maj!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!