Så många barn är det perfekta antalet – ny forskning ger dig svaret 💕

Lyckan finner man i det lilla. Och enligt en ny undersökning är en liten familj på två barn det perfekta antalet.

Funderar du över att skaffa ett barn till?  Vad skulle egentligen vara det bästa för din familj? Enligt en ny undersökning, som följt tyska och brittiska par, är det perfekta antalet barn faktiskt bara är en eller två.

Studien menar då rakt inte att det tredje, fjärde eller femte barnet kommer att bli mindre älskat (om man väljer att skaffa fler) än de två första – som vilken stor familj som helst skulle kunna bekräfta på studs. Det är snarare det att föräldraskapet kan bli så mycket stressigare med tanke på alla utgifter. En annan teori lyder att sista barnet många gånger inte varit planerat vilket också kan höja stressnivån avsevärt.

Foto: iStock

Undersökningen hävdar även att ju äldre du är när du får ditt första barn – ju lyckligare kommer du att vara, och det kommer dessutom hålla i sig mycket längre. Så alla som går och nojar över att de inte har skaffat barn ännu – det är inte för sent!

Ps. Här är 37 bra "bli gravid-knep" till dig som försöker ;)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!