Välkommen till mamas blogg-gäng Tess merkel!
Välkommen till mamas blogg-gäng Tess merkel!

Så fick Minya sitt namn

Tess Merkels dotter hette något helt annat från början. Det var storebror som genom en slump hittade på ett eget namn till lillasyster!

Handen upp den som någon gång velat heta något annat än det man tilldelades av sina föräldrar?

Tess Merkel avslöjar att hon hade en period då hon ville heta Pamela eller Lucy.

– När man var liten ville man alltid heta någonting annat än man egentligen hette. Jag ville heta allting som inte rimmade på Therese. "Therese-fes." Och det blev ju inte bättre när min bästis hette Yvette. Just det. "Yvette-toalett  och Therese-fes-på- majoneeees", skriver hon i bloggen.

När Tess var gravid första gången hade de inga andra namnförslag än Neo. Hade det blivit en tjej hade hon fått heta Nea. Tess skriver att Neo älskar sitt namn eftersom han vet att det finns en hjälte som heter Neo Anderson i filmen Matrix.

Och det var storebror Neo som tillslut kom på namnet Minya till lillasyster. Enligt Tess kallades dottern Minya Yaya från början, tills Neo en dag sa "Min Yaya". Då blev det Minya.

Hur tänker ni kring era barns namn?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!