Resan gav mig hopp
Resan gav mig hopp

Resan gav mig hopp

Tvåbarnsmamman Jennie hängde med Unicef till Zambia – och det hon såg berörde henne djupt.

Jennie, 34, bor i Linköping med maken Krille och döttrarna Nike, 3,5, och Gry, 15 månader. Hon är arbetsmiljöinspektör och fick nyligen chansen att resa till Zambia som världsförälder i Unicef.
– Jag var borta en vecka, men hann se så mycket! Vi besökte sjukhus, skolor, hälsokliniker och byar. Jag är alldeles full av intryck så här efteråt.

– Det som sitter djupast är de allra värsta och bästa upplevelserna. Det värsta var alla svårt undernärda och sjuka barn vi träffade på sjukhusen. Det bästa var de föräldrar och barn vi träffade som hade lyckliga historier att berätta, som mamman som var hiv-positiv men hade fått två friska pojkar genom enkel behandling. Det kändes hoppfullt. Unicef på plats gjorde ett fantastiskt arbete. 

När blev du världsförälder och varför?
– Det var i samband med att vi fick Nike, då kändes det extra viktigt att fokusera på barns möjligheter och rättigheter. Vi gillar det som Unicef står för. De hjälper alla barn överallt, och finns alltid där nöden är som störst. Det känns viktigt att bidra med något, även om det är litet. 

– I det lilla perspektivet handlar det om barnen jag sett och ställena jag besökt, men i det stora handlar det också om nästa generation, att skapa förutsättningar för global samverkan och utveckling. Jag tror det bästa vi kan göra för våra barn är att främja hälsa, utbildning och möjligheter för andra barn i världen. De problem jag såg i Zambia går att göra något åt! 

mama i samarbete med Unicef

Köp konst för varenda unge

Du missar väl inte att du kan köpa konst från 9 av mamas fotografer och illustratörer, där varenda krona går till Unicefs arbete "För varenda unge". Konstverken auktioneras ut på Tradera och det går att buda fram till den 13 maj. Hittills har vi samlat ihop över 13 000 kronor!

Läs mer om konstverken och budgivningen här.

Köp nålen för varenda unge

För varenda unge sammanfattar enkelt UNICEFs uppdrag: Att hjälpa ALLA barn över hela världen (inte bara några få utvalda) – oavsett nationalitet, religion eller landets politiska ledning. Vi prioriterar de barn som är mest utsatta – en förutsättning för att insatserna ska bli rättvisa.

För att vara med och visa ditt engagemang kan du  bära nålen För varenda unge.

Läs mer om unicefs nål, "För varenda unge"

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!