Rårörd apelsinsylt
Rårörd apelsinsylt

Rårörd apelsinsylt

Ca 3 dl

DU BEHÖVER:
Totalt 1 kg frukt:
6 små söta, saftiga apelsiner
2 citroner
550 g rörsocker

GÖR SÅ HÄR:

 


Skölj frukten, skär den i stora bitar och ta bort de vita hinnorna, annars blir sylten bitter. Ta 

 


också bort alla frön ur citrusfrukterna. Kör frukten i en mixer. Häll upp i en skål, rör ner sockret och rör i 15 minuter tills det har blandats väl med fruktköttet. Täck över skålen och ställ den i kylskåpet. Rör om i sylten då och då under några dagar. När saften ser klar ut är sylten ­färdig. Häll upp i nykokta glasburkar med lock, förvara i kyl eller frys. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!