Vad sägs om skaldjurskakor med fantastiskt god coleslaw till fredagsmyset?
Vad sägs om skaldjurskakor med fantastiskt god coleslaw till fredagsmyset?

Räk- och krabbkakor med majrove-coleslaw

Skaldjur är som härligast på hösten, så hugg in och njut så det bara tjongar om det. De här små räk- och krabbkakorna är så goda att det liksom inte går att beskriva i ord. Vi säger så här: Gör dem bara! Och du måste njuta av dem tillsammans med vår fantastiska majrove-coleslaw!

4 portioner

Du behöver:250 g krabbkött (från färsk krabba eller burk) 250 g skalade räkor, hackade 3 vårlökar, finhackade 1–3 gröna chilifrukter, ­finhackade4 vita rostbrödskivor 2 äggvitor salt och peppar pankoströbröd (eller vanligt ströbröd) smör

Majrove-coleslaw:2 gröna krispiga äpplen, ­skalade och grovt rivna 1 majrova, skalad och grovt riven 1 dl koriander, hackad 1 dl mynta, hackad2 vitlöksklyftor, finhackade 1 lime, skal och jucie 4 msk vitvinsvinäger en skvätt flytande honung 4 msk majonnäs4 msk oljasalt och peppar

Gör så här:

 

Hacka köttet och grönsakerna, och ta bort kanterna på brödet. Blanda sedan dessa ingredienser, kryddorna och äggvitorna till en jämn smet. Forma små biffar. Vänd biffarna i ströbröd och stek dem i en medelvarm panna tills de har fin färg.

 

Majrove-coleslaw:

 

Riv äpple och majrova. Låt det ­rivna stå i en skål och vänta ­medan du vispar ihop alla övriga ingredienser. Smaka av och njut. Vänd sedan över dressingen på äpple- och majroverivet. Rör om. Servera dina krabbkakor med denna fantastiska coleslaw. Och kanske med lite ris?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!