Krämig och gyllene pumpasoppa.
Krämig och gyllene pumpasoppa.

Pumpasoppa

Pumpasoppa med vitlök - en mumsig förrätt till Halloween.

Så här gör du:

Tärna 500 gram pumpakött och baka invirat i folie med fyra oskalade vitlöksklyftor i ugnen på 225° i 25–30 minuter. 

Pressa därefter ut vitlöken och mosa med pumpan. Koka ihop försiktigt med 7,5 deciliter hönsbuljong (på tärning) i cirka 10 minuter. Smaka av med grädde, persilja, salt och peppar. 

Servera gärna i små glas med en klick crème fraiche som en trevligt sörplig förrätt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!