Pulled pork

Pulled pork.

Pulled pork.

Pulled pork - hur enkelt som helst! Bara att slänga in en hel bit fläskkarré i ugnen och efter 5 timmar har man ett fantastiskt gott kött! Servera som taco eller i hamburgerbröd.

Ämnen i artikel:

Pulled pork till 6 portioner.

Tillagningstid: 10 min + 4 ½ timme i ugnen

DU BEHÖVER:

1 ½ kg fläskkarré (hel bit)

2 tsk Paprikapulver Smoked, tex Santa Maria

2 tsk spiskummin

1 tsk koriander

1 tsk anchochilipulver

2 tsk salt

½ tsk svartpeppar

2 msk olivolja

2 gula lökar

GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 120°.

2. Gnid in köttet med kryddorna och lägg på en plåt med höga kanter.

3. Skala och klyfta löken och lägg runtom köttet på plåten. Ringla över olivolja.

4. Täck plåten ordentligt med folie.

5. Ställ i ugnen ca 4 timmar tills köttet faller isär. Tag ut ur ugnen och ös över köttsaft.

6. Tag av foliet och höj värmen till 200°.

7. Grilla köttet i ugnen i ytterligare 20 minuter så att det får en fin yta.

8. Drag isär köttet med två gafflar så att det blir som trådar. Blanda med köttsaften och smaka av med salt och peppar.

9. Servera tillsammans med till exempel sallad, tortillabröd och en klick gräddfil.

Vill du att det ska gå snabbare? Gör pulled pork på kyckling!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 60 000 andra mamas - läs vårt magasin! Se erbjudande