Premiär för humorserien Mammor: "Bland föräldrar finns många unikum"

Nu är det premiär för "Mammor" – en humorserie som driver med föräldraskapet. "Vi angriper det mesta och hoppas att det finns något att garva åt för de flesta", säger skådespelaren och manusförfattaren Ulrika Ellemark.

Förra hösten visade TV3 ett pilotavsnitt av humorserien "Mammor", skriven och framförd av bland andra bloggaren Anitha Schulman. Tittarsiffrorna var höga och responsen positiv, så ikväll har första säsongen premiär.

"Mammor" är skriven och framförd av Julia Dufvenius, Anitha Schulman, Anja Lundqvist och Ulrika Ellemark. Foto: TV3 Foto: TV3

– Vi gör rolig "tjejmiddagshumor" och driver med det heliga föräldraskapets allra största oheligheter. Vi bjuder på hög igenkänning och ingen går säker – från barntjatande väninnor till mormödrar. Vi tar oss an hela spannet, har Anitha Schulman tidigare sagt till mama.

Alla kan känna igen sig i "Mammor"

Bakom serien står, förutom Schulman, skådespelarna Julia Dufvenius, Anja Lundqvist och Ulrika Ellemark, som skrivit manus och spelar de flesta rollerna.

Ulrika Ellemark har både skrivit manus och medverkar i "Mammor". Foto: TV3 Foto: Foto: Johnny Wohlin/TV3

– Efter pilotavsnittet var det många som kände igen sig i livet som förälder och vi tror att det tidigare saknats ett humorprogram som driver med mammor och pappor, berättar Ulrika Ellemark.

Inspiration får manuskvartetten överallt; Från vänner och bekanta, kollegor och familj.

– Det finns så många historier man hört som kan berättas rakt av, utan att man behöver twista till dem. När det kommer till föräldrar och hur de agerar finns det otroligt många unikum! förklarar Ulrika.

Vad var det roligaste som hände under inspelningen?

– En av de absolut roligaste inspelningsdagarna var när vi spelade in en scen där ett gäng mammor ska på "Disney on Ice" och beter sig som riktiga huliganer. De slåss och spottar, spyr och skriker skällsord åt folk. Dels var det otroligt befriande att vara så grov i en Snövit-kostym, dels kändes det underbart att få kommentera huligankulturen, som jag har väldigt svårt för.

"Mammor" bjuder på garv

Av de fyra manusförfattarna är Ulrika den enda som inte har barn, vilket har gjort att hon kunnat bidra ur ett annat perspektiv.

– Jag har varit den som skrivit sketcher från det barnlösa perspektivet. Jag vet inte hur många middagar eller bruncher jag suttit på och känt mig utanför för att det BARA snackas om barn. Jag tycker mycket om barn och pratar gärna om familjeliv men det måste finnas utrymme för andra samtalsämnen också.

I "Mammor" spelar Ulrika singeltjejen som försöker hitta en vettig kille.

– Efter ett långt singelliv har jag kunnat hämta inspiration från dejtandet och livet som singel.

Vad vill ni väcka för känslor med serien?

– Garv och igenkänning! Det är en serie med högt och lågt, det finns allt från "kiss & bajs"-skämt till mer politiska och feministiska sketcher. Vi angriper det mesta och hoppas att det finns något att garva åt för de flesta, vare sig man är mamma eller ej.

"Mammor" har premiär på TV3 ikväll klockan 22 och under hösten kommer gästskådespelare som Alexandra Rapaport, Sofia Helin och Nisse Hallberg att dyka upp.

Missa ingenting från din favoritsajt – ladda ned appen mama nu!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!