Glass och popcorn i en och samma efterrätt. Kan det bli bättre?
Glass och popcorn i en och samma efterrätt. Kan det bli bättre?

Popcornglass med lakrits och kolasås

Glass rullad i popcorn som smakar lakrits - här snackar vi en dessert barnen kommer att gilla!

Popcornen räcker till provsmakning både före och efter glassrullningen, eller till strutar för ett helt kalas. DU BEHÖVER:1 dl opoppade popcorn2 msk olja10 lakritskarameller, till exempel Turkisk peppar2 dl socker100 g smör

Till servering: Vaniljglass, kolasås och glassstrutar.

GÖR SÅ HÄR:Poppa popcornen i oljan och salta. Lägg popcornen på en stor plåt. 

Krossa karamellerna i en mortel. Smält sockret i en liten tjockbottnad kastrull på medelvärme tills det blir ljusbrunt. Undvik att röra om men skrapa eventuellt ned socker som fastnar på kanterna. Klicka i smöret och koka samman till en slät massa. Rör i de krossade lakritskaramellerna och rör om.

Häll karamellen över popcornen och rör om så att karamellen fördelas jämnt. Separera eventuellt popcornen något.Gör kulor av glassen och rulla dem i popcorn. Lägg glassen i strutar och häll över kolasås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!