Påskcupcake

En cupcake som Påskharen inte skulle tacka nej till.

En cupcake som Påskharen inte skulle tacka nej till.

Ämnen i artikel:

12–14 stycken

DU BEHÖVER:4 dl vetemjöl2 dl strösocker1 krm salt2 tsk bakpulver1,5 dl kakao2 dl mjölk2 ägg75 gram smör, smält

GÖR SÅ HÄR:1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, socker, salt, bakpulver och kakao i en skål.

2. Vispa ihop mjölk och ägg och tillsätt det.

3. 

Smält matfettet och rör försiktigt i det till en jämn smet.

 

4. 

Fördela smeten i muffinsformar eller muffins-panna. Grädda cirka 20–25 minuter.

Gul frosting:

DU BEHÖVER: 4 dl florsocker50 g smör125 g färskost (t.ex Philadelphia)1 tsk vaniljaromgul hushållsfärg

GÖR SÅ HÄR:1. Vispa samman florsocker och smör med elvisp på låg hastighet. Tillsätt färskost och vispa på hög hastighet tills krämen är lätt och luftig. Om frostingen är för tunn kan mer florsocker tillsättas.

2. Färga frostingen med gul hushållsfärg.

3.

 Täck muffinsen med gul frosting. Använd spritspåse. Det finns också färdig frosting på bland annat Panduro.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Gör som 60 000 andra mamas - läs vårt magasin! Se erbjudande