Örtmarinerad lammfilé

Lamm - en klassiker på påskbordet.

Foto: Fotograf Jenny Grimsgård

Lamm - en klassiker på påskbordet.

Någon form av lamm ska man bara ha på påskbordet. mamas matbloggare Monica Eisenman bjuder på ett recept på en smaskig örtmarinerad variant.

4 portioner

DU BEHÖVER:

Marinad:1 kruka basilika2 krukor salvia1 liten vitlöksklyfta, pressad2 tsk strösocker½ tsk salt½ tsk svartpepparca 3 msk olivoljaca 500 g lammfiléFlingsalt

GÖR SÅ HÄR:Mixa ihop ingredienserna till ­marinaden i en matberedare ­eller med mixerstav. Täck köttet med marinaden och ställ kallt i minst 1 timme, gärna över ­natten. 

Värm ugnen till 125 grader. Värm lite olivolja i en stek­panna. Plocka upp köttet ur marinaden (men spara marinaden) och stek köttet tills den får en fin yta. 

Lägg köttet i en ugnsform. Täck med marinaden och ställ in i ­ugnen i cirka 20 minuter eller tills köttet får en innertemperatur på 58 grader. Låt vila under folie i 10 minuter och skär sedan i ­tunna skivor. Lägg upp på ett fat och strö över flingsalt.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Gör som 60 000 andra mamas - läs vårt magasin! Se erbjudande