Odla för själen
Odla för själen

Odla för själen

Försök hitta lite tid för att samla tankarna, fokusera och få energi!

Rusar dagarna ifrån dig? Sätt dig ner i fem minuter och plocka fram dina dagdrömmar: Rita på det där badrummet du längtar efter, planera resan du funderar på att göra så länge eller tänk på något extra trevligt minne som lockar fram ett leende.

Det är inte bara trevligt att få drömma sig bort en stund. Att visualisera målet, att se det du ska göra eller längtar efter i bilder, gör att du skapar mentala föreställningsbilder, en känd teknik inom bland annat idrottsvärlden. På så sätt programmerar du dig själv och ditt undermedvetna att jobba mot just det målet och det tros därför bli lättare att förverkliga.

Gör då här:

1. Leta upp en plats där det är tyst och lugnt. Sitt eller ligg bekvämt.

2. Blunda och räkna ner från tio till noll.

3. Se framför dig hur du genomför din dröm, till exempel hur det känns när du kliver av planet på Maldiverna, vad du ser på väg till hotellet, tänkn dig att du beställer en färgglad drink med paraply och känn smaken på tungan, se dig när du kiler i din nya baddräkt och kastar dit ut i vattnet.

4. Avsluta med att tala om för dig själv: "Nu är jag med om den här resan och det känns underbart för mig och alla andra inblandade."

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer