Nya mama-bloggaren Markiz Tainton: "Jag kände skam över att göra IVF"

Markiz Tainton, känd från bland annat "Sveriges mästerkock" 2014, kommer i sin nya mama-blogg att berätta om sin och maken Kevins väg för att få ett barn. På ett ärligt, livligt och personligt sätt kommer Markiz att blogga om sin kommande IVF-behandling. "Jag vill få andra par som har valt att genomföra IVF att känna lättnad, hopp och styrka, men också ge dem modet att våga säga det till sin omgivning".

Välkommen som mama-bloggare Markiz! Berätta om dig själv!

– Jag är gift med min fantastiska man Kevin som jag har hängt ihop med i snart nio år och vi bor i Stockholm, norr om stan. Den 28 maj slog jag i 30-årsribban och det känns som en dröm.  En till stor dröm är att vi snart ska få det vi längtar efter mest av allt; ett barn. Om bara några veckor ska vi påbörja vår IVF-resa.

Markiz Tainton kommer att blogga om sin IVF-behandling på ett livligt och öppet sätt. Foto: Privat Foto: Copyright © Angelica Zander

Varför har du valt att blogga om din IVF-behandling? 

– Min första känsla när jag fick reda på att vi skulle få göra IVF var skam. Jag skämdes och ville inte att någon skulle veta. Jag kände direkt "vad är det för fel på mig?”. Jag tog på mig skulden för att det inte gick den ”naturliga” vägen.

Är det är något man behöver i en IVF-resa så är det vänner och familj

– Det är kvinnan som får gå igenom den fysiska processen men det är också en väldig påfrestning för mannen och relationen. Vi pratar ofta, näst intill alltid, om jämställdhet men det är bara kvinnan som ses som patient, varför får inte mannen det stöd och hjälp som han behöver? Varför ska han klara det själv? Jag tycker det är otroligt viktigt att lyfta tankar och funderingar som många av de som inte kan få barn den ”naturliga” vägen känner.

– Jag vill med min resa inspirera andra par som har valt att genomföra IVF. Jag vill få dem att känna lättnad, hopp och styrka men också ge dem modet att våga säga det till sin omgivning. Är det något man behöver under en IVF-behandling så är det vänner och familj. Jag skulle vilja kalla det ”hormonernas resa” istället för IVF.

Jag ska göra IVF lika kul och härligt som SEX!

Vad kommer du mer att blogga om?

– Man kommer transparent att få följa min och Kevins väg till en liten ängel och även få en inblick i vår vardag. Jag kommer att bjuda in läsarna i mitt lilla kök och minst en gång i veckan kommer jag inspirera med en massa smakrika och härliga recept som kommer sätta lite extra krydda på vardagen. Jag har även ett stort intresse för inredning, marketing, träning och mode.

Vad kan läsarna förvänta sig av bloggen?

– Glädje, skoj o massa kuligt! Olika situationer i mitt liv har fått mig att ta lätt på saker som andra kanske ser som tuffa. Jag ska göra IVF lika kul och härligt som SEX! Alla ska vilja göra IVF när min resa nått sitt mål! Man kan förvänta sig en brutal öppenhet. Jag har inte så mycket gråzon och har sjukt svårt att klä in ord och vara politiskt korrekt.

– Om jag ska  sammanfatta vad bloggen kommer handla om med tre ord så blir det kul, öppen och livlig!

Börja läsa Markiz blogg Vägen till bebis på en gång!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer