Nu har lillprinsen fått sitt namn – och det blev...

Klockan 20.28 på onsdagskvällen föddes Sveriges nya prins. Svenskarna har hållits på halster sedan igår kväll, men nu vet vi vad kronprinsessan Victorias och prins Daniels son ska heta!

Ämnen i artikel:

Det blev en… Oscar Carl Olof!

Prinsen kommer att bli hertig av Skåne.

Det var på onsdagskvällen som Sveriges nye prins gjorde entré på Karolinska sjukhuset i Solna. Den nyblivne pappan prins Daniel mötte pressen och berättade att det varit en snabb och komplikationsfri förlossning.

– Ni vet ju var mina känslor är, sa den lycklige prinsen och syftade på att han när Estelle föddes sa att känslorna var "all over the place".

När storasyster Estelle föddes den 23 februari 2012 var det många som trodde på ett klassiskt namn, som Alice eller Ulrika.

– Både Victoria och Daniel luras ju lite. De överraskade oss väldigt med Estelle, säger hovexperten Sten Hedman till mama.nu.

Sten Hedman trodde på namnet Karl Johan efter kung Karl XIV Johan, som var vår första Bernadotte.

Hos spelbolaget Betsson låg namnet Bertil högst, följt av William, Johan och August.

Sveriges nye prins vägde 3665 gram och var 52 centimeter lång. Pappa Daniel var förstås med under hela förlossningen och klippte även navelsträngen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 60 000 andra mamas - läs vårt magasin! Se erbjudande