Foto: Ulrika Malm/SVT

Nu finns trailern för årets julkalender – och den verkar så spännande!

Nedräkningen till julmånaden har börjat – och vad passar då bättre än en smygtitt på årets julkalender? I år har vi att vänta ett riktigt spännande sci-fi-äventyr!

Årets julkalender "Jakten på tidskristallen" handlar om de tre barnen Asrin (Monna Orraryd), Lima (Naima Palmaer) och Max (Vincent Wettergren) som kommer in på den mytomspunna internatskolan Framtidsakademin – en skola för unga med unika egenskaper. Barnen kan inte tro sina ögon när de upptäcker att de är utvalda till ett hemligt projekt som ska rädda världen, lett av professor Styregaard (Eva Rydberg). Barnen är världens sista hopp, och om de inte lyckas med uppdraget blir det ingen julafton.

Foto: Ulrika Malm/SVT

Historien är fritt baserad på boktrilogin "Speglarnas hemlighet" av Erika Vallin och för manus och regi står Oskar Mellander och Tord Danielsson.

– "Jakten på tidskristallen" är ett episkt äventyr med mycket humor och hjärta. Man kommer tas med till främmande planeter, möta läskiga skurkar och knasiga robotar. Vår egen kärleksfulla hyllning till alla fantastiska filmer vi själva växte upp med. Men det är också en berättelse om vänskap och att ensam faktiskt inte är stark. Vi tror att det blir en spännande resa att följa för hela familjen, säger Tord Danielsson.

I övriga roller syns bland andra Rikard Wolff, Kodjo Akolor, Sissela Benn, Bianca Kronlöf och Erik Johansson.

Här är första trailern från "Jakten på tidskristallen"

Julkalendern har premiär i SVT fredagen den 1 december. Sändningstider på SVT1 och Barnkanalen är vardagar klockan 7.15 och 18.45 samt helger 8.45 och 18.45.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!