Nathea, 12: "Hoppas Zlatan, Sean Banan och Zara Larsson rockar sockorna"

För två år sedan var Nathea Anemyr, 12, med och spred initiativet "Rocka sockorna" för att uppmärksamma Downs syndrom och människors olikheter. När det den 21 mars är dags att ta på sig olika strumpor igen, hoppas hon att några av Sveriges största kändisar ska uppmärksamma initiativet. (Artikeln är från 2017)

”Rocka sockorna” går ut på att vi ska bära olika strumpor den 21 mars, för att uppmärksamma alla människors lika värde och rättigheter. Att vi ska rocka sockorna just 21/3 beror på att de som har Downs syndrom har tre exemplar av kromosom nummer 21.

Skälet till att Nathea Anemyr är så engagerad är att hennes storasyster Noelle, 15, har Downs syndrom.

Nathea och Noelle rockar sockorna den 21 mars. Foto: Privat

– Jag drömmer om att kungen, Zara Larsson och Zlatan Ibrahimovic ska rocka sockorna. Men mest hoppas jag på Sean Banan, för det är Noelles idol och hon älskar honom. Hon skulle bli superglad om han rockade sockorna, säger Nathea till mama.

Om Nathea får drömma ännu större skulle hon vilja uppmuntra en viss president att uppmärksamma initiativet.

– Donald Trump skulle verkligen behöva rocka sockorna!

Rock every sock! Foto: Privat

Hur uppmärksammar du själv Rocka sockorna?

– Jag kommer lägga upp mycket på sociala medier, på Snapchat och Musical.ly. Säkert på Instagram också. På Musical.ly kommer jag att spela in en video med min syster.

Vilka är din syster Noelles superkrafter?

– Att hon alltid är glad och har så mycket glädje och sprider glädje. Hon tar inget negativt till sig. Hon lever i sin egen värld och det är så bra med henne, hon bryr sig inte om vad någon annan tycker. Det kan jag också lära mig av.

Efter intervjun med mama skickade faktiskt Sean Banan en hälsning till Nathea och Noelle och uppmanade alla att rocka sina sockor!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!