När minstingen behövde bära hjälm efter diagnosen ställde hela familjen upp

När fyra månader gamla Jonas från Texas fick diagnosen "sned skalldeformitet" gjorde hans familj allt för att han inte skulle känna sig utanför – och det är bara så fint!

Efter ett sjukhusbesök i mitten av juli fick fyra månader gamla Jonas Gutierrez från Texas diagnosen "sned skalldeformitet", något som kan ske om ett barn ligger för mycket i samma ställning och huvudet får mer tryck på en och samma punkt. Åtgärden blev att Jonas fick bära en hjälm som hjälper till att återskapa formen på huvudet.

– Han hade ett för stort huvud när han låg i magen. Han sover väldigt bra men han sover alltid i samma ställning och det har blivit värre och värre, säger Jonas pappa Gary till ABC News.

Jonas skulle bära hjälmen i tre till sex månader men familjen valde att inte fokusera på det negativa i situationen utan försöka vända det till något mer positivt. När lille Jonas kom hem från sjukhuset var det storasyster Camila 3 år som kom med förslaget:

– Hon sa: Jag har en cykelhjälm och pappa har också en hjälm. Hon blev helt exalterad och sprang och hämtade dem, säger Jonas mamma Shayna till ABC News.

Fotot på familjen där pappan lagar mat och storasyster och lillebror sitter vid bordet, alla med hjälm på huvudet, har spridits snabbt över hela världen. Hundratusentals människor har sett bilden som verkligen sprider glädje – vilken underbar idé!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!