Vi förväntar oss ingenting…

På söndag den 26 maj är det mors dag! Det här ser mama-redaktionens medarbetare fram emot (eller inte…).

Veckans fråga till mama-redaktionen: Vad förväntar du dig av mors dag?

vendela-zanden

Foto: @vendelazanden

Vendela Zandén, kreativ redaktör och mamma till Bob, 9 och Bianca, 2:

– Mors dag firar vi ofta ute med båten, typ premiärturen om vädret är nice. I år ska vi till Grinda Wärdshus för där bjussas det på gratis godlunch för alla mammor (win-win för alla). Behöver inte sovmorgon för vaknar ändå alltid först på grund av är världens mest morgonpigga person.

Lisa-Nylen

Foto: @lisa_nylen

Lisa Nylén, lifestyle-redaktör och mamma till Nina, 8, och Axel, 5:

– Ingenting. Min man är bortrest och jag har nog varit lite väl tydlig med att jag inte gillar ”alla dessa kommersiella dagar” så ett blomsterbud från Kuala Lumpur är inte att räkna med. Dock kanske jag kan hinta inför barnen och därmed få 18 teckningar från 5-åringen och en från 8-åringen.

Louise-Bratt

Foto: @lollobratt

Lollo Bratt Tidmarsh, chefredaktör och mamma till Billy, 8 och May, snart 5:

– Jag ser fram emot en hel hög med teckningar – och kanske några inslagna pysselpresenter? – från mina barn och förhoppningsvis frukost på sängen (läs: jag har redan beställt nybakade scones med sylt och grädde). Självklart också sovmorgon vilket jag ser extra fram emot då jag ska på 40-årsfest kvällen innan. Sedan hoppas jag komma ihåg min egen mamma också, det har blivit lite si och så med det ska erkännas sedan jag själv fick barn (allt ljus på MIG liksom, haha!).

Knivlisa

Foto: @knivlisa

Lisa ”Knivlisa” Eriksson, redaktör, bloggare och mamma till Sixten, 6 och Harry, 5:

– Jag får nog instruera mina barn eftersom min man är bortrest. Frukost på sängen, fotmassage, hårkamning, få titta på tv medan de leker stillsamt själva. Jag kan säga till dem att det är lag på att mammor får detta i Sverige på mors dag. De har ju inte lärt sig googla än…

Carin-Carlgren

Foto: @carincarlgren

Carin Carlgren, ansvarig redaktör för magasinet och mamma till Stella, 2,5:

– Stella kommer vakna vid 07 som vanligt och ropa efter ”hoooonden” (gosedjurshunden) och ”mammaaaaaaa”. Och så kommer det bli med den icke-sovmorgonen. Maken Simon kommer inte ha förberett något. Jag kommer själv föreslå en extra god frukost men det gör jag varje helg oavsett mors dag. Lyxigt bröd, frukt, ägg, gröt och KAFFE. Livets bästa. Mors dag för mig innebär mest att jag uppvaktar min egen kära mamma med ett vykort.

caroline-borg

Foto: @carolineborg

Caroline Borg, trendredaktör och mamma till Sam, 5 och Lykke, 1,5:

– Den här mamman ska ut och svänga sina lurviga på lördag (det ryktas om partybuss 😳) så jag kommer nog tillbringa mors dag med en chipspåse i soffan. Och med tanke på min ”karriär” inom mors dag-presenter så får jag vara glad om jag ens får en teckning (haha!).

Linnea

Foto: @linneaisak

Linnea Isaksson, innehållschef:

– Det närmsta jag kommer egna ungar är mina växter, så i ett försök att rädda två skrumpna olivträd (mind you, en minietta utan balkong eller sol är som ett dödsläger för medelhavsplantor) ska jag plantera om och åtminstone försöka ge dem ett värdigt avslut. För maxad stämning tänker jag spela Trees av Twenty One Pilots (obs från högtalare – kan deprimerande nog inte något instrument trots flera år i musikklass). Jag förväntar mig en hjälpande hand från ”pappan” till träden, tillika sambo och delägare i växthospiset. I övrigt ska jag verkligen försöka komma ihåg att hylla min egen mamma och alla grymma mammakompisar i min närhet. För ni är ju faktiskt BÄST!


Lär känna oss på mama ännu mer: besök mama.nu varje dag!