Ingefära är känd för att lindra illamående. Värt att testa om man mår illa mycket under graviditeten.
Ingefära är känd för att lindra illamående. Värt att testa om man mår illa mycket under graviditeten.

Morotssoppa med ingefära och apelsin

Ingefära är känd för att kunna lindra illamående och därför perfekt för dig mår illa under graviditeten. Matbloggaren Monica Eisenman bjuder på det här receptet på en god morotssoppa.

Cirka 4 portioner

När jag mådde illa ville jag bara äta ”snäll” mat. Denna soppa var len och go för magen. Dessutom är ingefäran känd för att lindra illamående. Detta recept är beräknad för 4 portioner men går utmärkt att frysa in. 

Du behöver:1 gul lök, finhackadcirka 2 msk raps- eller solrosolja 2 potatisar, skalade och tärnade500 g morötter, skalade och skivade1 liter grönsaks- eller hönsbuljong 2 msk färskriven ingefära1 dl färskpressad apelsin rivet skal från ½ apelsinsalt och peppar 

Crème fraiche till serveringGör så här:Skala och hacka löken och fräs den i olja i en kastrull i några minuter. Lägg ner morötter och potatis i kastrullen och fräs alltihopa i ytterligare några minuter. Tillsätt sedan buljongen och ingefäran och sjud soppan i cirka 15 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. 

Kör soppan i matberedare tills den är slät eller använd stavmixer. Häll tillbaka den i kastrullen och blanda i pressad apelsinsaft samt skal. Värm soppan och späd med ytterligare lite buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar. Servera med en klick crème fraiche.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!