Dags för ny mascara mamma? Här är de bästa enligt skönhetsredaktören

Som småbarnsmamma vill man ju ha en mascara som klarar både gråt, sand i ögonen och regniga promenader (om man nu orkar sminka sig då), samtidigt som den helst ska gå fort att applicera en stressig vardagsmorgon. Här är mamas bäst i test!

Ämnen i artikel:

Hitta rätt mascara för dina fransar. mamas skönhetsredaktör Carin Carlgren har kollat vilka som är bäst i test och tipsar om hur du maxar mascaran på rätt sätt!

Så maxar du mascaran!

Ge mascaran ett par dagar, den blir som bäst och ger ett mer rättvist resultat efter några användningar.

Håll mascaran fräsch längre genom att rotera skaftet när du drar upp borsten ur hylsan - då kommer det in mindre luft som kan torka ut din mascara.

 

Mascara – bäst i test

 

1. Giorgio Armani – Eyes to kill

Favoritmascaran! Bestseller av en anledning. Du får en helt otrolig längd och volym, fransarna slår mot glasögonen om du råkar ha sådana. Mascaran känns torr och hållbar, vilket gör att formen och volymen håller hela dagen utan att smula.

Läs mer och köp här! Betyg: mmmmm

2. Lancôme – Hypnôse

Mascara med maffig volym. Klassisk volymmascara som har de tre egenskaper många letar efter; den nattsvarta och lite blöta formulan går att jobba upp i flera lager för fantastisk volym utan att det blir klumpar, plus att fransarna blir fint separerade och böjda. 

Läs mer och köp här!Betyg: mmmmm

3. Lumene – Nordic chic full on volume mascara

Bra budgetalternativ. Budgetmascara som levererar volym och längd. Om du bygger flera lager tenderar mascaran att klumpa ihop lite, men resultatet är helt godkänt. Fransarna känns mjuka och naturliga under dagen.

Läs mer och köp här!Betyg: mmmm

Foto: Liderina

4. Max Factor – Dark magic

Dramatisk längd. Max Factors nya Dark magic gör dig inte besviken. Den vågformade borsten ger framför allt en längd med dramatisk effekt, men också volym. De lackblanka pigmenten ger intensiv svärta, och gör också att fransarna ser lite blöta ut. Plus för gummigreppet på hylsan som är enkel att hålla i. 

Läs mer och köp här!Betyg: mmmm

5. Idun – Magna

Mascara som ger fin böjning. Jobba med borsten upp och ner, så att toppen av bågen trycker upp dina fransar, för en fin böjning. Du måste dock jobba några varv för att få till volymen. Den krämiga formulan är nattsvart och lite blöt, för dig som gillar extra svärta.

Läs mer och köp här!Betyg: mmmm

6. Yves Rocher – Vertige longueur

Lååånga fransar. Den långa smala borsten och formulan på mascaran är anpassad för att ge så mycket längd som möjligt – och fransarna blir verkligen uppböjda, separerade och långa utan att kladda. Gummiborsten är skön och enkel att jobba med. Läs mer och köp här!Betyg: mmmm

 

7. Clinique High impact mascara

Mascara med wow-effekt. Du får verkligen wow-effekt med den här klassikern till mascara, som ger volym och längd med intensiv svart färg. Du kan jobba flera lager utan att mascaran klumpar eller flagar, men den fäller lite om det regnar ute. 

Läs mer och köp här!Betyg: mmmm

8. Mac – Bold & bad lash

Smarta borstar. Mascaran har två smarta borstar, en stor för de övre fransarna och en mini för de undre, och formulan är olika i de två olika hylsorna. De övre fransarna får maffig volym och bra separation. De undre får en mer subtil täckning, inga spindelben i sikte här! 

Läs mer och köp här!Betyg: mmmmm

9. Yves Saint Laurent – Volume effet faux cils mascara noir radical

Intensiv svärta. Borsten och formulan på den här härligheten gör att du får mycket produkt efter bara ett svep – det räcker med två lager för ett biffigt resultat (inget för dig som gillar att jobba flera lager för en uppböjd solfjäder med andra ord). Intensiv svärta som tar någon minut att torka. Sitter bra under dagen. 

Läs mer och köp här!Betyg: mmmmm Missa inte heller vårt foundation-test! För alla mammor som behöver mer glow i vardagen

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Gör som 60 000 andra mamas - läs vårt magasin! Se erbjudande