Torrschampo – mammornas räddare i nöden. Dessa är bäst i test!

Foto: Istock

Älskar du också torrschampo och undrar vilka som är bäst i test? Influencern (och mamas tidigare skönhetsredaktör) Frida Fahrman har testat de flesta som finns på marknaden. Här är hennes favoriter!

Ämnen i artikel:

Torrschampo: Bäst i test

1. Både spray & torrschampo

Doo Over dry powder, 259 kr/250 g, Kevin Murphy.

Den här mixen av hårspray och torrschampo har en stark doft till en början, som sedan försvinner snabbt. Produkten ger bra stadga och volym som en spray, vilket passar bra om du vill göra en håruppsättning, och tar samtidigt bort det feta som ett torrschampo. Den ger inget vitt pulver och passar för alla hår. Dock något svår att borsta ur.

Betyg: mmmm

Over dry powder, Kevin Murphy
Läs mer och köp här

Foto: Therese Lundell

Torrschampon som fått bäst i test. Från vänster: 1. Kevin Murphy 2. R + Co 3. Batiste 4. LCC

2. Puder med fukt

Skyline Dry shampoo powder, 399 kr/57 g, R+Co.

Torrschampo i puderform som pumpsprayas i hårbotten. Mattar inte ner håret utan innehåller jojobaolja som behåller hårets naturliga glans. Håret känns nytvättat och mjukt och blir inte kladdigt efter applicering. Funkar fint även på mörkt hår. Minus för doften som är för påtaglig, men stort plus för att den är cruelty free (100% vegansk).

Betyg: mmmm

Skyline Dry shampoo powder, R+Co
Läs mer och köp här

3. Lätt och fräsch

Dry shampoo Pretty & delicate, 75 kr/200 ml, Batiste.

Batiste är ett lättare torrschampo som har en diskret doft av ros och vanilj. Produkten känns lätt och otroligt fräsch. Passar perfekt när man inte vill ha så mycket produkt eller använda den ofta. Dessutom blir håret inte strävt och den går enkelt att borsta ur. Bra pris!

Betyg: mmmm

Dry shampoo Pretty & delicate, Batiste
Läs mer och köp här

4. Torrschampo som passar alla hårfärger

Good To Go Light dry shampoo, 127 kr/250 ml, LCC.

Tre produkter för alla hårfärger som ger perfekt mängd. Den för blont hår ger ganska mycket vitt pulver utan att bli för matt och mjöligt. Den för brunt hår (som jag lät en vän testa) ger en del bruna pigment, så se till att tvätta händerna om du råkat föra handen genom håret. Doftar gott och är extremt prisvärd. Finns i smidig travelsize.

Betyg: mmmmm

Good To Go Light dry shampoo, LCC
Läs mer och köp här 

5. Ger mycket volym

Style & Finish Dry schampoo, 219 kr/250 g, Maria Nila.

Ett perfekt torrschampo till vardags, eftersom det är lätt och enkelt att borsta ur plus att det går att använda under flera dagar utan att bli kladdigt. Doften är god och inte för genomträngande. Känslan blir matt och luftig med härlig volym. Passar alla hårtyper.

Betyg: mmmm

Style & Finish Dry schampoo, Maria Nila
Läs mer och köp här

6. Torrschampo med perfekt struktur!

Dry shampoo, 285 kr/120 g, Mr Smith.

Jag älskar den här smala flaskan, som både är snygg och lätt att hålla i. Det är otroligt bra tryck i den, så det är lätt att hålla den en bit ifrån och svepa över hela håret. Det behövs väldigt lite, och den ger en fräsch supermatt känsla direkt. Ger bra struktur utan att tynga ner.

Betyg: mmmmm

Dry shampoo, Mr Smith
Läs mer och köp här

Foto: Therese Lundell

Fler torrschampon som fått bäst i test: 5. Maria Nila 6. Mr Smith 7. Björn Axén

7. Härlig nyhet

Green Apple, 100 kr/150 ml, Björn Axén.

Ett lätt torrschampo som har ordentligt tryck i flaskan. Det lämnar en sval, skön känsla i håret med en något matt finish. Den ger inget vitt pulver och passar därför alla hår. Äppeldoften är god och somrig. Finns även i dofterna Sunny Grapefruit och Sweet Blossom.

Betyg: mmmm

Green Apple, Björn Axén
Läs mer och köp här

Missa inga skönhetstest – kolla in mama.nu varje dag!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 60 000 andra mamas - läs vårt magasin! Se erbjudande