Artikeln innehåller köplänkar

Foto: Istock

mama listar: Bästa håroljorna som gör under för torrt vinterhår

Tämj ditt torra, spröda vinterhår med en vårdande hårolja. Beautyproffset Frida Fahrman ger dig sina favoriter!

1. Fantastisk produkt – redaktionens favorit!

Essence absolute nourishing oil, Shu UemuraBetyg: mmmmmKameliaolja, som är en av ingredienserna i denna tjocka hårolja, är både skyddande och närande och sägs ligga bakom japanska geishors långa blanka hår. Doftar jättegott, liksom fruktigt. Torkar in fort trots den rika konsistensen. En fantastisk produkt!Läs mer och köp här.

2. Prisvärd favorit

Mythic oil, L’Oréal ProfessionnelBetyg: mmmmmDet här är en riktigt härlig favorit som sugs upp snabbt av håret. Doftar verkligen supergott och glasflaskan känns lyxig (tappa den inte i golvet bara!). Innehåller vårdande avokadoolja och druvkärneolja och passar alla typer av hår.

Läs mer och köp här.

3. Frisörernas favorit

Young again infused treatment oil, Kevin Murphy

Betyg: mmmm

Den här oljan vet jag att många frisörer själva använder. Den har en god doft och konsistensen är något tjockare, nästan som en gel. Sägs motverka hårets åldrande, och är väldigt lätt att applicera. Håret blir glansigt utan att kännas fett.

Läs mer och köp här.

4. Prisvinnande kändisolja

No frizz nourishing oil, Living ProofBetyg: mmmmJennifer Anistons egna hårmärke imponerar, inte minst med den här prisvinnande oljan. Den är framtagen för att likna hårets egen olja och är helt silikonfri till skillnad från många andra håroljor. Är superlätt i konsistensen och passar därför även dig med lite fetare hår!

Läs mer och köp här.

5. En äkta klassiker

Moroccanoil treatment light, MorrocanoilBetyg: mmmm

En klassiker bland håroljor, och doften känns direkt igen, en riktig signumdoft. Konsistensen är härlig både i handen och mot håret och oljan är otroligt dryg. Just den här håroljan är en light-version, anpassad efter så kallat skandinaviskt hår som ofta är fint och tunt.

Läs mer och köp här.

6. Perfekt för färgat hår

True soft argan oil, Maria NilaBetyg: mmmGer direkt ett glansigt och mjukt resultat. Är 100 procent vegansk, och består bland annat av arganolja som är en riktigt bra hårkompis. Innehåller UV-skydd som gör att färgat hår håller längre. Den starka doften drar dock ner betyget något.

Läs mer och köp här.

7. Bästa budgettipset

Gliss Ultimate color oil elixir, SchwarzkopfBetyg: mmmHar du färgat hår är det här ett smart val som både vårdar och ger glans, dessutom till ett riktigt bra pris. Gultonad olja (men den färgar inte!) som doftar sött av fruktigt godis, ett plus för den smidiga lilla pumpflaskan.

Läs mer och köp här.

Alla skönhetsprodukter som fått bäst i test

I varje nummer av mama gör vår skönhetsredaktion ett skönhetstest och listar de bästa produkterna – nyheter som klassiker.

Läs fler skönhetstest här:Bäst i test: MascarorBäst i test: DeodoranterBäst i test: SolpuderBäst i test: AnsiktskrämerBäst i test: Torrschampo

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!