Första hjälpen – så trollar du bort trötta ögon

Sömnbrist, stress och vätskebrist kan göra ögonen trötta och påsiga. Men det finns knep som funkar!

Varför: ”Blåmärkena” under ögonen kan ha många orsaker. Sömnbrist, stress och vätskebrist är alla saker som får de tunna blodkärlen att fungera mindre effektivt.

Gör det själv: Blöta te-påsar, gurkskivor och råa bitar potatis är alla klassiska gör det själv-kurer som fungerar för att de har en svalkande och sammandragande effekt. Förvara också gärna din ögonkräm i kylen, så blir den ännu bättre på att trolla bort spåren efter mamma­livets sömnbrist.

Expert-tipset: ”Det man kan tänka på är att inte använda så mörka och tunga färger på ögonlocket, utan i stället klara och starka ögonskuggor. Färgade fransar och välplockade bryn piggar också upp, och varför inte ge trötta ögon ett lyft med lösögonfransar som gör att ögat öppnas upp och ser mer vaket ut”, säger hudterapeuten Anna Wigö.

SOS-produkten: Som stressad småbarnsmamma kan kamouflage ibland vara bästa strategin mot mörka ringar. Reflex cover medium från Makeupstore, 245 kr/10 ml, är tillräckligt lättflytande för att passa under ögonen och är dessutom ljusreflekterande.

Nu finns mama i nytt appformat! Missa ingenting från din favorittidning. Ladda ner mama nu!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!