En primer, bb-cream eller cc-cream, vilken passar dig?
En primer, bb-cream eller cc-cream, vilken passar dig?

Primer, BB-cream, CC-cream - hur funkar de?

Primer, BB-cream eller CC-cream - vilken kräm passar dig bäst? mama förklarar vad de olika krämerna kan göra för din hy.

Foundation

En foundation är en färgad dagcreme som ger en jämnare hudton. Den största skillnaden mellan olika foundations är täckningsgraden, det finns allt från lätta och skira till heltäckande. De innehåller i regel inga fuktgivande eller vårdande ingredienser och ska därför användas först efter att du smörjt in dig med en dagkräm.

Vill du läsa mer om foundation? Klicka då in till vår systersajt Damernas Värld som har gjort ett stort test och avslöjar vilken foundation som fick bäst i test.

Primer

En primer jämnar ut huden, minskar rodnader, gör att porerna syns mindre och ger en vacker lyster. Den ser dessutom till att din

foundation fäster bättre och håller längre, och ska alltså appliceras före foundation men efter ansiktskräm. Du behöver varken penslar eller svampar för att applicera, bäst är att använda fingertopparna. Vår systersajt Damernas Värld har testat primers – här kan du se hela testet och vilken primer som fick bäst i test.

BB-cream

BB-cream blev snabbt ett fenomen vid lanseringen i Sverige för några år sedan. Många uttryckte sig kärleksfullt om hur tidssparande den är. Krämen, vars förkortning står för ”beauty balm”, är nämligen fuktkräm, foundation, primer och solskydd i en och samma produkt. Täckningsgrad och resultat varierar dock mycket mellan olika märken.

CC-cream

CC-cream var från början bara ett smart PR-trick från Chanel som döpte om sin BB-cream till just CC-cream för att knyta an till sin klassiska logga. Andra märken började då göra egna CC-creams, som ofta har högre täckningsgrad och i vissa fall även högre solskyddsfaktor än BB-föregångarna. I övrigt är de väldigt lika.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!