Maria Nilsdotter smyckesdesigner och vinnare av Guldknappen Accessoar 2012.
Maria Nilsdotter smyckesdesigner och vinnare av Guldknappen Accessoar 2012. Foto: Hasselblad H4D

Maria Nilsdotter: "Mina barn är det bästa som hänt mig"

Smyckesdesignern och tvåbarnsmamman Maria Nilsdotter vann Guldknappen Accessoar 2012. Här avslöjar hon sina favoriter!

Att vinna modepriset kändes: ”Helt fantastiskt kul, jag blev så glad! Väldigt hedrande att få ett sånt fint pris och det ger helt klart en kick att veta att det man gör uppskattas, väldigt peppande.”

Just nu drömmer jag om: ”Att skaffa mig en häst och börja rida igen. Senast jag red på riktigt var innan jag flyttade till London och sålde min fina häst, år 2002.”

Mina barn är: ”Det bästa som hänt mig. Älva, 3, är världens gladaste och härligaste. Hon har sån fantasi och hittar på en massa lekar hela tiden. Det är helt otroligt hur mycket de kan som tre­åringar. Och min nyfödde son Ted är så fin! Han äter och sover mest just nu ...”

Smycken jag själv bär: ”Alltid många ringar, bland annat min förlovnings- och vigselring, en indianring från Santa Fé, mina Klo- och Korpringar, med flera.”

Drömresmålet: ”Galápagosöarna med sitt spännande djurliv – exotiskt och annorlunda.”

Ultimata barnprylen: ”Målarfärg, pensel och papper. Barnen får använda fantasin och vara kreativa. Man kan ju måla vad som helst.”

Min favoritsaga: ”Jag älskar svenska folksagor som ’Prins Hatt under jorden’. Men för mina barn läser jag hellre Elsa Beskow eller Astrid Lindgren som inte är så mörka ... ’Tomtebobarnen’ är fin.”

Favoritplats att visa för barnen: ”Höga kusten där min mamma kommer ifrån och har en stuga. Vi var alltid där som små men nu blir det sällan. Det är så vackert där uppe.”

Ljuvligaste höstmyset: ”Att vara på landet, plocka svamp och elda brasa.”

En vanlig söndag: ”Är vi ofta på landet. Om vi är i stan går vi långpromenad med hunden och köper god mat till middag, tar det lugnt och myser.”När familjen är som latast: ”Ligger vi i soffan och kollar på film.”

Viktigast i livet: ”Mina barn, min familj!”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!