Klassisk massage och pedikyr - guldkantad handpåläggning

Klassisk massage och pedikyr, men i den allra lyxigaste av miljöer.

Spabehandling: Klassisk massage (finns gravidanpassad), 60 minuter. Pedikyr med ekologisk skrubb, 60 minuter.

Pris: 1 195 kronor respektive 1 095 kronor.Var: Nordic spa & fitness, Grand hôtel, Stockholm. 

Webbsida: grandhotel.se/upplev/spa

Omdöme: Jag inser snabbt att rådet att komma en kvart före bokad tid egentligen borde ha varit en order om att komma minst en timme före min massage. För hur ska jag annars hinna slappna av i den gigantiska björkbastun, doppa mig i kallpoolen, duscha vattenfallsduschar, pröva ångbastun och simma några längder? Nåväl. Jag skrubbar mig, sjunker in i en varm morgonrock och slår mig ned med en kopp te. Och hade säkert somnat på kuppen i den rogivande miljön om inte massösen plockat upp mig.

Bara att ligga ner i lugn och ro en hel lång timme (inget ”mammaaaaaaa” så långt örat når) är fantastiskt. Min massös låter sina helande händer arbeta igenom varenda trött fiber i min kropp. När hon försäkrat sig om att jag inte är gravid toppar hon behandlingen med att hoppa upp på britsen och liksom krypa över min rygg och mina ben. Låter kanske mystiskt, men för mig som gillar rejält tryck i masserandet (det värsta som finns är fjösiga smekningar) är det paradiset.

Jag slussas vidare till pedikyrbehandlingen. I en gigantisk supermjuk specialfåtölj kan jag luta mig tillbaka, småäta frukt och bläddra i ett tungt magasin (enbart för njutningen, inget med jobbet på mama-redaktionen att göra) medan mina fötter väcks till liv igen.

Grand hôtel nordic spa & fitness by Raison d’etre, som det kompletta namnet är, har blivit utsett till en av världens bästa spaanläggningar. Jag förstår varför. Det är otroligt vackert, sofistikerat, har enormt proffsig personal som ger gedigna behandlingar med lyxiga produkter. Jag längtar efter att mina tjejer har blivit så stora att vi kan testa spaets skräddarsydda mamma-dotter-upplägg. Och då ska vi komma i mycket god tid!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!