Höstens snyggaste skötväska är gjord för hand – klicka hem den här

Äntligen har vi hittat en skötväska som både är praktisk OCH snygg!

H

elt ärligt, skötväskor är oftast mer praktiska än snygga. Men nu har mama äntligen hittat en variant som är lika praktisk på barnvagnsturen som snygg att hänga över axeln när du tömt väskan på våtservetter och vinkat hejdå till blöjåren. Dessutom prickar den in sommarens absolut största trend – stråväskan. Nu kan du handla den här hos mama Shopping – scrolla ned för att läsa mer.

 

Höstens snyggaste skötväska tillverkas för hand

Skötväska från Pako Form a nomad design studio

Skötväskan från Form – a nomad design studio, designas av svenska Josefine Olsson och produceras av en minoritetsgrupp i Vietnams högländer. Godbiten håvar inte bara in höstens stilpoäng utan även de krav på smidighet och förvaring som vi på mama har.

Snygg skötväska och praktisk.

Väskan är minst lika snygg under axeln som på barnvagnen.

Skötväskan består av ett set i två delar: en tygväska i linne med läderdetaljer, som kommer i färgerna svart och grön, samt en yttre väska av bambu och rotting. Bambukorgen tillverkas för hand av en vietnamesisk minoritetsgrupp som heter Pako, de varierar därför en del gällande färg och storlek. Väskorna är ungefär 35-38 centimeter i höjd och 34-38 centimeter i bredd.

Bambuväskan – går aldrig ur tiden

Skötväska och cykelväska Pako.

Använd samma väska som cykelkorg. Finns att välja mellan grön och svart.

Stråväskan har varit en av sommarens hetaste trender med bambuväskan som dess lyxigare variant. Inte bara är det en fortsatt trend i höst utan även ett stilrent och hållbart material som aldrig går ur tiden. Därför fungerar väskan lika bra en dag på stan, som hängandes på barnvagnen, eller på cykeln (ja, den går att använda som cykelväska också!).