Himmelskt hamam

mamas reporter testar en härlig hamam-behandling på exklusiva Sturebadets nyaste anläggning, Sturebadet marina tower Saltsjöqvarn.

Spabehandling: Hamam, 50 minuter. Först duschar man och värmer upp sig i ångbastun, därefter får man behandlingen som inleds med rengörande skrubb, skummassage med turkisk hamamtvål, hårtvätt och hårbottenmassage.

Pris: 1 195 kr. 

Var: Sturebadet marina tower, Saltsjöqvarn, Stockholm. 

Webbsida: Sturebadetmarinatower.se.

Omdöme: Det blåser snåla vindar ute när jag anländer till Sturebadet marina tower som ligger vid kajen i moderniserade området Saltsjöqvarn (den gamla kvarnen har blivit tjusigt hotell). Jag kliver in på Sturebadets nyaste anläggning, här med inriktningen turkiskt hamambad à la badkulturdrottningen Kerstin Florian, som varit med och planerat konceptet och vars produkter utgör stommen i badet. 

Inredningen är lyxig och genomtänkt i minsta detalj, och efter en kort instruktion glider jag in i badet, som inte är ett utan flera, och gör mig redo för massagen genom att hänga en stund i ångbastun. Sedan kommer min terapeut och leder mig till behandlingsrummet och börjar skrubba mig med specialhandskar, hälla varmt vatten över mig, många gånger och massera mig med skum. Aaah. 

Det är väldigt långt ifrån det hamambad jag besökte i Turkiet för ett par år sedan, där vi var 15 halvnakna personer i samma rum, alla tvålade in varandra hejvilt och tjattret var enormt. Här råder meditativ, total bliss. Jag vägrar nästan gå när de 50 minuterna är slut. Men jag tar en lugn, skön simtur i den grandiosa poolen i stället (ja, allt är grandiost här) och känner mig exklusiv. Väl hemma med min rosiga hy tjatar jag om behandlingen tills mina barn ber mig sluta. Det var det värt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!