På sommaren lägger vi ofta vår vardagliga skönhetsrutin åt sidan för att istället fokusera på att smörja in barn, fixa mellis och bygga sandslott. Att ta sig iväg till en skönhetssalong finns knappt på kartan, men med dessa knep kan du skapa salongsresultat hemma i ditt eget badrum.

Så får du Hollywoodhåret

Lyxigt, vågigt, voluminöst hår är något många av oss fantiserar om, men trots åratal av övning kan rundborsten bete sig minst sagt motvilligt när vi försöker få till ett någorlunda tjusigt resultat framför spegeln.

Skapa Hollywoodlockar hemma

Foto: iStock

Foto: iStock

Apparaten ”The O”, är uppbyggd på retroprincipen med spolar. Den är inte helt gratis – men har du väl investerat i den sparar du tid och kraft vid varje användning.

Med hjälp av speciell värmeteknologi får du en varm spole (som du inte kan bränna dig på) på fyra sekunder. Rulla upp håret, fäst med klämman och även de mest hopplösa håren får ordentligt med glamourös volym och lediga lockar.

the o pod

O pod, 2 899 kr, Cloud nine/eleven.se.

Så får du kritvita tänder

Mmmm, kaffe, te och rödvin… Den effekt dessa livselixir kan ha på våra tänder är tyvärr inte lika charmerande. Dessa smarta strips fäster du över tandraden i 20 minuter och slår rekord i enkelhet samtidigt som de ger faktiskt resultat. Om du är gravid eller ammar bör du läsa på Vårdguidens hemsida om vad som rekommenderas vid tandblekning.

dentway-white-strips

Whitening strips, 399 kr, Dentway/apotea.se.

Så får du lena ben

Släta, hårlösa ben är en utmaning. En bra rakhyvel i all ära, men önskar du ett mer långsiktigt resultat utan stubbvarning är vaxning metoden nummer ett. Med ungefär samma prislapp som ett enda salongsbesök kan du med den här produkten få ett resultat så nära ”the real deal” du kan komma. Hemligheten? Vaxet värms upp före applicering – precis som man vill ha det. Kittet innehåller 6 vaxkakor som räcker till att vaxa benen 2–3 gånger.

veet spa wax

Spawax, 469 kr, Veet/eleven.se.

Skapa röda mattan-glow

Svenska märket Versos masker ingår inte i budgetkategorin, men är så nära ett salongsbesök du kan komma i form av resultat. Tack vare en speciell hydrogelteknik bevaras fukt och de aktiva ingredienserna kan mer effektivt gå in i huden. Resultatet låter inte vänta på sig – du ser genast ut att ha en djupt återfuktad och utvilad hy med lyster. Perfekt hemmabehandling före en fest eller när du är i behov av en kraftfull boost.

verso facial mask intense

Intense facial mask, 799 kr, Verso/skincity.se.

Genvägen till perfekta bryn

Alla är inte födda med naturligt mörka ögonbryn, men man kan göra mycket för att få fylligare och mer välformade bryn med bra färg och makeup. Testa denna palett med stenciler som gör det enklare att skapa en fin båge. Resultatet blir långt ifrån så artificiellt som man kan tro!

anastasia beverly hills bryn

 

Bryn- och fransfärg, 475 kr, Anastasia Beverly Hills/eleven.se.

Så skapar du släta längder

Du har säkert redan hört talas om den virala succéborsten Dafni, som med hjälp av en tredimensionell keramisk yta och värme (185 °C för att vara exakt) kan förvandla frissiga lockiga hår till vackra släta längder. Det går inte mycket snabbare än med en vanlig plattång, men proceduren känns skonsammare och resultatet blir lite mer naturligt. 

dafni-hair-straightening-ceramic-brush

Keramisk värmeborste, 1 895 kr, Dafni/hairsale.se.

Trolla fram släta lår

Att göra cellulitbehandling på salong är både dyrt och tidskrävande eftersom du ofta behöver upprepa proceduren era gånger. Arbeta istället på de små groparna hemma! En så kallad kroppsroller med små nålar, som ska- par mikrokanaler i huden, vilket stimulerar kollagen- och elastinproduktion och kickar igång den naturliga läkeprocessen, är ett hemmaalternativ. Använd med serum och kräm, som tillsammans arbetar dygnet runt. Utrusta dig med en liten dos tålamod och läs instruktionerna noggrant innan du börjar. Massage, vatten och motion hjälper också huden att hålla sig slät.

swiss clinic anti cellulite

Swiss anti cellulite, 1 890 kr, Swiss clinic/eleven.se.

Genvägen till mjuka sommarfötter

Professionell fotvård är vardagslyx på riktigt (det är nästan ett måste att unna sig ibland!), men det finns tillfällen då vi måste ta oss an fötterna själva. Skippa fotfilen och testa istället hi-techalternativet som ger maximalt resultat med minimal ansträngning! De nya smarta slip- maskinerna gör hela jobbet åt dig och används på torr hud. Tillsammans med en peelande olja som du låter verka över natten får du fötter (nästan) lika lena som din bebis lilla rumpa.

clarisonic pedi

Clarisonic pedi, 1 695 kr, Clarisonic.

Fixa magisk manikyr

Med högblanka, polerade naglar känner dig fräsch och välvårdad och – bäst av allt – du slipper underhålla lack som skavts av när du gjort sandslott på stranden. Testa Revlons proffsiga mekaniska fil som formar och sedan polerar nageln till kristallglans. Förutom en riktigt oklanderlig look skapar du en utmärkt grund för efterföljande manikyr.

revlon nail buffer

Mekanisk fil, 399 kr, Revlon/lyko.se.

Av: Lisen Sundberg

Alla produkter i denna artikel är utvalda av mamas redaktion. Alla produkter länkas till återförsäljarna och vissa via tjänsten Apprl.

 

Nu finns mama i nytt appformat! Missa ingenting från din favorittidning. Ladda ner mama nu och mama PLUS!

mama-nu-app-logo-1.jpg
mama-plus-app-logga