"Vi tröttnade på rosa och Spiderman" – shoppa Civiliants barnkläder hos mama

Trebarnsföräldrarna Anna och John tröttnade på att barnkläder skulle vara gulliga för flickor och tuffa för pojkar. Då föddes det ekologiska barnmärket Civiliants – som växt succéartat sedan start. Nu kan du handla nya SS17-kollektionen här hos mama.

Paret Anna Snickars och John Henry tröttnade på att barnkläder alltid skulle vara rosa och gulliga för flickor och mörka och häftiga för pojkar. Därför valde de att designa egna ekologiska unisexkläder som utgår från barnets behov. Fokus i designen ligger på prints, som deras barn Lennon, 9, och Chanelle, 3 är med och tar fram. Lekvänlighet, snygg design och slitstyrka är ledorden.

Läs även: Papporna bakom märket Maison Chaos: ”Barn ska ha kul i våra kläder”

Foto: Copyright © Anna Kern, All Rights Reserved. Detta

Gråa och svarta toner gör kläderna enkla att leka i, utan oro för att smutsas ned. De färgglada gröna och lavendelfärgade inslagen lyfter kollektionen och adderar en stor dos glädje.

Anna och John bakom Civiliants: "Våra erfarenheter från haute couture och street är en bra mix"

När modell- och designerparet Anna Snickars, 40, och John Henry, 38, försökte hitta kläder som inte var gulliga och rosa eller hade Spiderman-tryck till sina barn Lennon, 9, och Chanelle, 3, blev de frustrerade – och började spåna på ett eget barnklädesmärke med designen de saknade: streetigt, cleant och boygirlish med en lekfull touch.

Fotograf: Rickard L Eriksson. Foto: Rickard L Eriksson

– Mina modeinfluenser från avantgarde och haute couture kontra Johns erfarenhet från street- och skejtvärlden är en mix som har blivit bra, säger Anna.

– Ja, det ska vara snyggt men slitstarkt och gå att leka i. Våra prints, som konstnären Peter Jeppsson gjort, är inte så gulliga, mer charmiga och tilltalande. Och så ska det vara ekologiskt! säger John.

Ni har ett unisextänk, hur märks det?

– Vi gillar att mixa. Grabbig och streetig style, men i ”tjejig” nyans. En lång collegetröja kan du både ha som en schyst oversize-tröja eller klänning. Vi försöker mjuka upp gränserna lite, säger Anna.

Var hämtar ni inspiration ifrån?

– Förutom av konst och stora modedesigners inspireras vi när vi reser. Då släpper vi alla de här måste göra-kraven som pågår hemma, säger Anna.

– Exakt! Vi sliter hund för att alla ska kunna åka på semester, och då, när Anna ligger i solen och jag i plurret kommer vi igång och spånar. Då sätter vi ofta hela kollektionen på en dag, säger John.

Foto: Copyright © Anna Kern, All Rights Reserved. Detta

Hur funkar det att driva eget och ha småbarn?

– Det funkar för att vi tycker att det är så kul. Civiliants är också vår baby. I och med att vi har investerare får vi en typ av lön, så att vi kan jobba med märket fullt ut, men också ha lite fria tider. Hade vi inte haft investerare hade vi fått jobba dubbelt. Men vi vill inte ha Chanelle på föris till fem varje dag, vi vill hänga med våra barn när de vill hänga med oss, säger Anna, och John tillägger:

– Jag sa upp mig från mitt jobb för att jag fick så lite tid med barnen. Även om vi jobbar väldigt hårt och sena kvällar ger det oss en frihet rent tidsmässigt som betyder mycket.

Är barnen involverade i skapandeprocessen?

– Ja, de tycker till och väljer ut prints. I nya kollektionen är det mycket grönt, just för att det är Lennons favoritfärg. Dessutom är de våra testpiloter och får åka rutschkana, hoppa och studsa för att se om kläderna håller, säger Anna.

Vad drömmer ni om i framtiden?

– Fortsätter det så här, med responsen från butiker, media och kunder, är vi helt överväldigade. Trots att vi har funnits så kort tid har exempelvis Åhléns tagit in oss. Nu vill vi bara fortsätta, och tänk vad kul det skulle vara att utöka med gosedjur, plåster eller inredning. Det finns egentligen inga gränser! säger Anna.

Intervju: Elin Liljero Eriksson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!